ko.net.ua

Ужгородські гандбольні команди розпочали боротьбу за Кубок України

Наприкінці грудня та на початку січня відбулися ігри першого раунду Кубка України з гандболу серед жіночих і чоловічих команд сезону 2019/20.

Жіночий ГК «Карпати-СДЮШОР» та чоловічий ГК «Карпати», які виступають у Вищих лігах України, стартували з першого етапу змагань, а от найтитулованіша гандбольна команда Закарпаття – «Карпати» (жінки), – яка представляє наш край у Суперлізі України, у боротьбу за Кубок вступить дещо згодом.

На стартовому етапі престижних змагань чоловіча команда «Карпат» зустрічалася із ХНУ-ДЮСШ-1 (Хмельницький). Поєдинок відбувся 22 грудня на майданчику нашого суперника.

Гра вийшла цікавою та напруженою. Інтрига в матчі тривала зі стартової до завершальної хвилини. І все ж переможцями двобою стали гандболісти з Ужгорода (фінальний рахунок – 26:28). Найрезультативнішими у складі команди-переможниці були Михайло Данило (8 м’ячів), Денис Руденко (6) та Роман Літинський (5).

Наступним суперником чоловічого ГК «Карпати» стане «Портовик» (Южне), котрий виступає в найелітнішому гандбольному дивізіоні України (Суперліга). Протистояння другого раунду, 1/8 фіналу, складатиметься з двох матчів, що відбудуться 8 або 9 лютого та 15/16 лютого.

Якщо кубкові матчі серед чоловічих команд стартували ще 2019 року, то жінки вступили в боротьбу вже 2020-го. У першому раунді змагань «Карпати-СДЮШОР» жереб звів із ГК «Рівне – ДЮСШ №4». Доля переможця протистояння визначалася 11 січня в ужгородському СК «Юність».

Матч між рівненськими та закарпатськими гандболістками відбувся за відчутної переваги останніх. Наші спортсменки продемонстрували високий рівень підготовки і цілком закономірно здобули позитивний результат.

Уже в першому таймі перевага закарпатських гандболісток сягнула 8 м’ячів (14:6). На досягнутому юні «карпатівки» не зупинялися і після перерви зуміли збільшити свій гандикап до 19 результативних кидків (34:15). Вагомий внесок у звитягу своєї команди зробили Аліса Петрів (9 м’ячів), Ольга Матьовка (6) та Марія Суха (5).

Ім’я наступного суперника ГК «Карпати-СДЮШОР» наразі невідоме.

Отож перший раунд Кубка України для представників Срібної Землі виявився успішним (обидві команди зуміли пройти далі). З кожним наступним етапом змагань суперники наших ГК будуть сильнішими, тож найцікавіші гандбольні протистояння чекають нас попереду.

Олег МИКИТА