ko.net.ua

Минайці здобули дві вольові перемоги. ФОТО

Протягом трьох днів, 23–25 січня, футболісти «Минаю» провели два товариські поєдинки. В обох іграх закарпатці пропускали першими, однак у підсумку доводили справу до перемоги.

У рамках підготовки до другої частини сезону 2019/20 головна футбольна команда Закарпаття вже встигла провести п’ять ігор. Окрім трьох поєдинків в Угорщині (поразки від «Казінцбарцики» і «Варди» з однаковими рахунками 0:1 та перемога над «Дебреценом» 5:2), про які ми повідомляли в минулому номері газети, колектив Василя Кобіна зіграв два товариські матчі в Україні.

23 січня «Минай» вирушив до Львова, де провів спаринг із місцевою однойменною командою, котра виступає в найелітнішому футбольному дивізіоні України. Уболівальники закарпатського клубу добре пам’ятають «Львів», адже наприкінці жовтня ця команда протистояли минайцям у рамках 1/8 фіналу Кубка України. Тоді колектив з Ужгородщини здобув перемогу (2:0). Ця вікторія стала історичною для нашої команди: «Минай» уперше пробився до чвертьфіналу престижного всеукраїнського клубного турніру.

Хоч ця гра була товариською, проте львів’яни прагнули взяти реванш за поразку двомісячної давності. Зробити це було не так просто, адже закарпатці у звітній грі також налаштувалися на позитивний результат.

Перша половина зустрічі відбулася за переваги «Львова» і завершилася з рахунком 1:0. Результативними діями у складі господарів відзначився Ярослав Богунов. А ось у другому таймі минайці зіграли більш оптимальним складом і змогли переломити хід протистояння на свою користь. На 53-й хв. Олег Маїк установив паритет, а на 89-й – Владислав Микуляк приніс гостям перемогу (1:2). Нагоди для взяття воріт також мали Артур Карноза, Олександр Глагола та Антон Кіча, однак жоден із них так і не зумів увігнати м’яч у сітку воріт суперника.

Після гри закарпатці повернулися додому і вже через два дні, 25 січня, зіграли перед рідними вболівальниками. На штучному полі ужгородського стадіону «Авангард» «Минай» зустрівся з «Татраном» (Пряшів), котрий наразі очолює Другу лігу (дивізіон Схід) Словаччини.

У цьому поєдинку, як і в попередніх товариських іграх, коуч минайців дав змогу зіграти великій кількості футболістів. Зокрема шанс показати себе мали й ті, хто перебуває в команді на перегляді.

Якщо в стартові 20 хвилин зустрічі на полі точилася рівна боротьба, то згодом ініціативою заволоділи минайці. Негативна тенденція пропускати першими повторилася і в цій грі. Ближче до екватора першого тайму словаки заробили право на небезпечний штрафний удар, який за хвилину впевнено реалізували. Після пропущеного м’яча господарі активізувалися і ще до перерви зуміли провести дві результативні атаки у відповідь. Спочатку відзначився Владислав Микуляк, а згодом Антон Кіча.

Тільки-но розпочалася друга 45-хвилинка, як гості були вимушені втретє виймати м’яч із власної сітки воріт. Цього разу автором гола став Василь Пиняшко. На досягнутому минайці не зупинилися і на 70-й хв. зробили рахунок розгромним – 4:1. Дубль до свого активу записав Пиняшко. Наприкінці поєдинку гольові моменти виникали не тільки в господарів, а й у гостей, однак нікому з футболістів не вдалося відзначитися.

Здобувши три поспіль перемоги, минайці в хорошому настрої підходять до наступної товариської гри. А вона обіцяє бути цікавою для прихильників закарпатської футболу, адже зійдуться два професійні клуби області – «Минай» та «Ужгород».

Зазначимо, що команда з обласного центру Закарпаття також розпочала підготовку до другої частини сезону. 25 січня колектив Михайла Іваниці зіграв перший товариський матч. Суперником закарпатської команди був пряшівський «Татран» U-21. Та гра завершилася переконливою перемогою ужгородців з рахунком 8:0. Хет-трик до свого активу записав Вадим Ференцик. Дубль вдалося зробити Івану Качуру. Ще по одному взяттю воріт провели Сергій Машталір, Віктор Ряшко та Максим Кодря.

Олег МИКИТА