ko.net.ua

Ужгородські «Карпати» поступилися лідеру Вищої ліги України з гандболу. ФОТО

Центральними поєдинками 7-го туру були протистояння лідерів чемпіонату – запорізького «Мотора-Політехінки-ЗАБ» та ужгородських «Карпат». Ігри відбулися 28–29 лютого на майданчику закарпатського ГК.

Сьомий ігровий тиждень став одним із найвизначальніших у боротьбі за «золото». Задля збереження чемпіонської інтриги карпатівцям треба було перемагати головного конкурента. А от звитяги запоріжців майже гарантували колективу Сергія Серенка титул.

На Срібну Землю запоріжці завітали в статусі непереможених: у 12 попередніх зустрічах їм удалося здобути 12 перемог. Тріумфували запоріжці і в протистояннях із закарпатцями. Матчі першого кола завершилися з рахунками 40:32 та 33:26.

На жаль, зупинити переможну ходу гостей нашим гандболістам не вдалося й цього разу. Обидва протистояння, що відбулися минулого тижня в СК «Юність», завершилися звитягами запоріжців.

Перша гра. «Карпати» – «Мотор-Політехніка-ЗАБ» – 22:28

Три хвилини – саме стільки «Карпати» втримували лідерство в рахунку. В інший час попереду були гості. Запоріжці побудували міцну оборону, котру складно пройти. Доволі часто атаки ужгородців завершувалися навіть без кидків по воротах. А тих атак, котрі вдалося довести до логічного завершення, виявилося недостатньо, аби на рівних протистояти команді-гостей. Уже в першому таймі лідер чемпіонату заволодів перевагою в 6 м’ячів (9:15).

У другій 30-хвилинці закарпатці таки вирівняли гру, однак нівелювати комфортний гандикап запоріжців їм не вдалося. «Мотор-Політехніка-ЗАБ» упевнено втримував позицію лідера й довів справу до чергової перемоги. Цього разу з рахунком 22:28.

Найрезультативнішим у складі ужгородської команди був Олександр Місяйло. На його рахунку 8 результативних кидків. Закинутими м’ячами також відзначилися Ярослав Котюк (5), В’ячеслав Терещенко (3), Михайло Данило (2), Олександр Польогкий (2), Роман Літінський (1) та Максим Шурнюк (1).

Друга гра. «Карпати» – «Мотор-Політехніка-ЗАБ» – 24:36

На стартових хвилинах суботнього поєдинку на майданчику точилася рівна гра. Ужгородці гідно протистояли запоріжцям і більшість часу лідирували в рахунку. Однак на екваторі першого тайму відбувся переломний момент: господарі припустилися серії помилок у нападі та не змогли зупинити ряд небезпечних атак гостей. Тож команда Сергія Серенка не тільки вирівняла становище, а й заволоділа перевагою (8:12).

На досягнутому запоріжці не зупинялися. Гостьова команда прагнула наростити свій гандикап й доволі вміло впоралася з поставленим завданням. Ще до перерви перевага «Мотора-Політехніки-ЗАБ» сягнула 6 результативних атак (12:18), а на момент фінальної сирени запоріжці випереджали суперника на 12 м’ячів (24:36).

Як і в попередній грі, найрезультативнішим у складі «Карпат» був Олександр Місяйло (на його рахунку 9 м’ячів). Богдан Чубич, Денис Барутенко, Ярослав Котюк, Роман Літінський та Денис Руденко завдали по два результативні кидки, а Михайло Данило, Нікіта Семідоцький, В’ячеслав Терещенко, Максим Шурнюк і Олександр Польогкий – по одному.

З огляду на сили «Карпат» та «Мотора-Політехніки-ЗАБ», відіграти 8-очкове відставання за три тури ужгородцям буде майже неможливо. Тож наші хлопці сконцентруються на боротьбі за «срібло», де мають хороші шанси.

Олег МИКИТА