26388
14:11 9.032020

БК «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» пробився в плей-оф Першої ліги України

Спорт 18388

10-й тур третього за силою дивізіону України був вирішальним для головної баскетбольної команди Закарпаття, адже мало вирішитися питання, чи побачимо ми представника Срібної Землі в раунді плей-оф.

Згідно з регламентом, до наступного етапу змагань проходять по чотири кращі команди з кожної групи. Напередодні завершального туру ужгородці йшли четвертими, зберігаючи шанси як на третю, так і на четверту сходинки турнірної таблиці. Однак був також ризик завершити сезон достроково.

Аби гарантувати собі місце в плей-оф, незважаючи на інші результати туру, закарпатському БК треба було бодай одного разу обіграти «Львів». Маючи дві перемоги, команда Олександра Зубковсього завершила б груповий етап на третій сходинці. А от дві поразки «Ужгорода-УжНУ-ЗОДЮСШ» та стільки ж перемог «Тернополя-ТНЕУ-2-Кристал» залишили б нашу команду за бортом змагань.

Тож про важливість матчів із БК «Львів», які відбулися 7–8 березня в ужгородському СК «Юність, годі й писати.

Перша гра. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – «Львів» – 95:86

Як і очікувалося, поєдинок пройшов у яскравій та безкомпромісній боротьбі й тримав у напрузі протягом усіх чотирьох чвертей. Ужгородські баскетболісти зі стартового свистка помчали вперед і заволоділи перевагою в 7 очок (9:2), проте вже на екваторі першої 10-хвилинки львів’яни відновили паритет (11:11). Попри міцний опір суперника, відступати від своєї тактики господарі майданчика не збиралися й наприкінці першого відрізку гри повернули собі перевагу в 7 очок (30:23).

У другій чверті результативність закарпатців знизилася: якщо в першій 10-хвилинці їм удалося набрати 30 очок, то в другій – тільки 19. А от динаміка львів’ян була протилежною: 23 очки в першій чверті та 28 – у другій. З огляду на це гості зуміли не тільки нівелювати перевагу ужгородців, а й піти на велику перерву в статусі лідера (49:51).

Після 15-хвилинного відпочинку команди продовжили демонструвати свої найкращі вміння. Уболівальники, котрі завітали суботнього вечора в СК «Юність», стали свідками динамічного та видовищного баскетболу. Тільки в третій чверті лідер у рахунку змінювався 7 разів. А це говорило про рівність команд. Ніхто в цій грі не заслуговував на поразку, про що й свідчив рахунок після третьої чверті – 75:75.

Розв’язка гри припала на завершальні хвилини матчу. За рахунку 85:86 ужгородці зробили ефектний ривок 10:0 і здобули поки що найважливішу перемогу в сезоні. Фінальна сирена зафіксувала результат 95:86. Героєм зустрічі став один із лідерів «Ужгорода-УжНУ-ЗОДЮСШ» – Костянтин Костенко, котрий набрав майже половину очок своєї команди (43).

Друга гра. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – «Львів» – 85:95

Перша половина недільного протистояння, як власне й увесь суботній матч, пройшла в напруженій боротьбі. Команди демонстрували динамічний баскетбол, а гравці відзначалися великою кількістю ефектних кидків з різних дистанцій. За перші дві чверті лідер у рахунку змінювався майже 20 разів. І все ж на перерву команди пішли за невеликої переваги гостей (48:50).

Вирішальною в цій грі стала третя 10-хвилинка. Ужгородці припустилися чималої кількості помилок у нападі та не змогли надійно захиститися. Натомість гості впіймали кураж і вирвалися вперед на 9 очок (66:75).

Переломити хід протистояння нашим хлопцям не вдалося. Команда гостей впевнено втримувала позицію лідера й довела справу до перемоги (85:95), яка гарантувала їм третє місце в групі.

Найрезультативнішими в складі закарпатського БК були Валентин Рипкович (20 очок), Андрій Попадинець (19) та Олександр Варга (17).

Отож, здобувши 9 перемог у 20 поєдинках, «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» зайняв четверте місце в групі №3 і пробився до наступного раунду змагань.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах