ko.net.ua

Рідні стіни не допомогли: у важливих матчах ужгородські гандболістки зазнали поразок. ФОТО

Протягом трьох днів, 6–8 березня, в ужгородському СК «Юність» відбувалися ігри першого з’їзного туру другого етапу (група А) жіночої Суперліги України з гандболу сезону 2019/20.

Нагадаємо, що до групи А, котра веде боротьбу за нагороди, потрапили львівська «Галичанка», миколаївський «Реал» та ужгородські «Карпати». У першій частині чемпіонату кожна із зазначених команд зіграла 20 матчів. «Галичанка» зуміла вибороти 38 очків, «Реал» – 27, а «Карпати» – 25. Залікові бали, набрані на першому етапі, збереглися.

У рамках другого етапу Суперліги ГК проведуть по 6 ігор (по дві на майданчику кожної команди). Як ми вже зазначили, перший з’їзний тур відбувся в Ужгороді. Удруге команди зустрінуться в Миколаєві, а втретє – у Львові.

Карпатівки в нинішньому сезоні сконцентрувалися на боротьбі за «срібло», адже конкурувати на рівних із «Галичанкою» їм не до снаги. Проте в домашньому турі ужгородки віддалилися й від срібних нагород.

Першого ігрового дня, 6 березня, «Карпати» зустрілися з «Галичанкою». Львівські гандболістки переважали своїх принципових суперниць і цілком прогнозовано здобули перемогу. Перша половина протистояння завершилася з рахунком 12:14, а в другій частині матчу чинні чемпіонки України збільшили свою перевагу до 8 м’ячів (27:35).

Найрезультативнішою в складі «Карпат» була Яна Готра (8 м’ячів). По чотири м’ячі забили Софія Безрукова, Анастасія Полєтаєва й Каріна Колодюк. Євгенія Когуч та Ольга Макаренко записали до свого активу по два точні удари, а Мілана Шукаль, Дарія Євницька та Вероніка Фучко – по одному.

Наступного дня, 7 березня, відбувся поєдинок між претендентами на друге місце: «Карпати» протистояли «Реалу». Нашим гандболісткам необхідно було перемагати, щоб наздогнати суперника в турнірній таблиці. Проте досягти бажаного результату команді Віктора Чернова не вдалося. У напруженій боротьбі, котра точилася на кожному метрі майданчика, закарпатки зазнали поразки. Фінальний результат зустрічі – 28:31 (перший тайм – 16:17).

Результативними діями в складі «Карпат» відзначилися: Каріна Колодюк (6 м’ячів), Каріна Байрак (5), Анастасія Полєтаєва (4), Ольга Макаренко (3), Яна Готра (3), Дарія Євницька (3), Мілана Шукаль (2), Вероніка Фучко (1) та Софія Безрукова (1).

А завершального ігрового дня, 8 березня, зустрілися лідери Суперліги – «Галичанка» та «Реал». Перемогу в цьому протистоянні святкували гандболістки зі Львова. Підсумковий рахунок – 26:22.

Турнірне розташування в групі А наразі таке:

  1. «Галичанка» – 42 очки,
  2. «Реал» – 29,
  3. «Карпати» – 25.

Відіграти 4-очкове відставання від «Реалу» ужгородкам буде непросто, але допоки залишаються навіть теоретичні шанси, необхідно боротися. Наступний з’їзний тур запланований на квітень.

Олег МИКИТА