ko.net.ua

Виноградівський «Севлюш» крокує до чергового титулу

7–8 березня відбулися півфінальні матчі Зимової першості Закарпаття з футболу сезону 2020.

Успішно подолати стадію 1/4 фіналу зуміли «Бобовище», «Вільхівці», «Севлюш» (Виноградів) та «Середнє». Протягом усього турніру помітно виділялися команди з Виноградова й Тячівщини. Саме вони і склали першу півфінальну пару. Відповідно в іншій грі 1/2 фіналу зустрілися «Бобовище» та «Середнє».

Поєдинок між «Севлюшем» і «Вільхівцями» відбувся 7 березня на стадіоні «Пластмасовик», що у Виноградові. Поспостерігати за інтригуючим протистоянням зібралося близько 400 вболівальників, що за обласними мірками є доволі хорошим показником.

Виноградівці та вільхівчани приділяли значну увагу злагодженим діям в обороні, тож очікувати на велику кількість голів не доводилося. Відповідно перша половина зустрічі завершилася без забитих м’ячів. А от після перепочинку футболісти «Севлюша» активізувався й таки зуміли увігнати м’яч у сітку воріт суперника. На 75-й хв. результативним ударом відзначився Михайло Чедрик. Після пропущеного гола колектив Юрія Бучка намагався відновити паритет, однак чинний чемпіон Закарпаття майстерно нівелював загрози суперника. Завдяки мінімальній перемозі 1:0 «Севлюш» став першим фіналістом Зимової першості.

Якщо в суботньому поєдинку 1/2 фіналу був тільки один гол, то в недільному – одразу 6. Відзначимо, що на стадіоні смт Середнє левову частину м’ячів забили гравці «Бобовища».

Представник Мукачівщини активно розпочав гру і вже в стартовій 15-хвилинці провів дві результативні атаки: голами відзначилися Андрій Русин та Генріх Мкртчан. Саме за рахунку 2:0 команди відправилися на перерву.

На 61-й хв. Андрій Мерцин зміцнив перевагу бронзового призера Першої ліги Закарпаття, а ще через 12 хвилин Андрій Русин оформив розгром (4:0). «Середнє» таки забило один гол (результативним ударом на 76-й хв. відзначився Олександр Семків), проте завершальне слово було за «Бобовищем». Вадим Мердеєв на 90-й хв. встановив остаточний рахунок зустрічі – 5:1.

Як повідомляють у Федерації футболу Закарпаття, називати «Бобовище» другим фіналістом поки що зарано. Річ у тім, що середнянці подали протест на гравця під №9 із табору суперника, себто Вадима Мердеєва. Отож усе вирішиться після вердикту КДК.

Зазначимо, що фінальна гра відбудеться 15 березня на ужгородському стадіоні «Авангард».

Олег МИКИТА