ko.net.ua

Хто ще з вітчизняних клубів досягав висот «Минаю» в Кубку України

«Минай» став шостим клубом в історії футбольної України, який зміг досягти півфіналу Кубка України, граючи у Першій лізі. І восьмим, якщо врахувати, що за 28 кубкових турнірів протягом всієї історії нашої країни у півфінал двічі потрапляли ще й клуби Другої ліги.

Ось хто складає компанію закарпатському ФК у цьому списку:

Сезон 2005/2006 – «Карпати» (Львів)

Львівський клуб, як не дивно зараз, в тому сезоні грав у Першій лізі. І вони були першими, хто з нижчого дивізіону пробився так далеко в Кубку України за всі роки. До півфіналу вони здолали такі команди як одеський ««Чорноморець», донецький «Шахтар» та полтавську «Ворсклу» (всі з Вищої ліги). Зупинило їх тільки київське «Динамо», якому вони програли у двоматчевому протистоянні з рахунком 0:2 та 0:1.

Сезон 2009/2010 – «Волинь» (Луцьк)

Повторила цей успіх ще одна команда із Західної України. Луцькі футболісти шляхом до півфіналу пройшли «Олександрію», «Кривбас», запорізький «Металург», а у 1/2 вдома програли майбутньому переможцю – сімферопольській «Таврії» 1:2.

Сезон 2012/2013 – «Севастополь»

В ті часи кримський клуб тільки починав свій шлях до еліти нашого футболу. В Кубку турнірною стежкою вони здолали чернівецьку «Буковину», криворізький «Кривбас», тернопільську «Ниву» і програли на вищезгаданій стадії вдома у драматичному матчі донецькому «Шахтарю» – 2:4.

Сезон 2013/2014 – «Славутич» (Черкаси)

Попередник нинішньої «Черкащини» у ті часи грав у Другій лізі і вони стали першою командою в Україні, хто зміг пробитися до таких висот з такого дивізіону. Для цього вони перемогли «Реал Фарму», «Таврію», краматорський «Авангард», тернопільську «Ниву» і у півфіналі поступилися лише в овертаймі донецькому «Шахтарю»

Сезон 2016/2017 – «Миколаїв»

У час, коли «минайці» ще грали на обласному рівні, «корабели» також високо піднімалися в Кубку. До півфіналу вони виграли «Інгулець» (1:1 і також по пенальті!), вінницьку «Ниву», київську «Оболонь-Бровар», а в 1/4 переграли маріупольський «Іллічивець». У півфіналі вдома за заповнених трибун програли київському «Динамо» 0:4.

Сезон 2017/2018 – «Дніпро-1» (Дніпро)

Поки «минайці» грали в чемпіонаті України серед аматорів, дніпровська команда повторила рекорд для клубів Другої ліги. Саме звідти вони починали свій шлях. В тому сезоні шляхом до півфіналу вони здолали «Буковину», «Суми», «Гірник-Спорт», «Чорноморець», «Львів», а перший фінал за участю команди Другої ліги став неможливий через київське «Динамо», яке перемогло в 1/2 дніпрян 1:4.

Сезон 2018/2019 – «Інгулець» (Петрово)

Поки що єдиною командою серед клубів Першої та Другої ліги, яка змогла піднятися вище півфіналу, став наш нещодавній опонент по 1/4 – «Інгулець» з Петрового. Шлях до фіналу був наступний: «Мир», «Маіруполь», «Карпати» і луганська «Зоря» у півфіналі. У фіналі «Інгулець» поступився донецькому «Шахтарю» 0:4.

Сезон 2019/2020 – «Минай»?

Закарпатський клуб вже увійшов в цю славетну компанію. Навіть оновив рекорд, адже сюди «Минай» потрапив всього на другий рік свого життя як професійного клуба – наприклад, клубу з Черкас для цього знадобилося три роки. Найцікавіше, що закарпатці мають шанс переписати історію, адже наш півфінал ще попереду. Дуже сподіваємося, що це відбудеться найближчим часом, повідомляє Інформаційний департамент ФК «Минай».