26759
12:14 29.042020

Захар Денисов – найкращий гандболіст України

Спорт 4651

Нещодавно були оприлюднені результати голосування в номінації «Найкращий гандболіст України 2019». Ним став капітан запорізького «Мотора» та збірної України – Захар Денисов.

Захар Денисов. Фото: ГК «Мотор»

Участь у голосуванні, яке проводила Федерація гандболу України, взяли гравці та тренерський штаб чоловічої збірної України з гандболу, а також наставники команд – учасниць Суперліги, Вищої ліги (зауважимо, що тренер ГК «Динамо-Академія» не визначився зі своєю трійкою найкращих) та Першої ліги країни. Як і в голосуванні за найкращу гандболістку України, про яке ми писали в минулому номері нашої газети (переможницею, нагадаємо, стала ексгравчиня ужгородських «Карпат» Ольга Передерій), кожен респондент мав назвати трійку найкращих. За перше місце гандболіст отримував 5 очок, за друге – 3, за третє – 1. Загалом в опитуванні взяли участь 49 осіб.

Найбільша боротьба за почесний титул розгорнулася між двома діючими гандболістами «Мотора» Захаром Денисовим і Геннадієм Комком та їхнім колишнім партнером по запорізькій команді Станіславом Жуковим. Різниця між першим та другим місцем становила 8 очок, а між другим та третім – усього два.

Потрапивши 26 разів до топ-3 (14 перших місць, 7 других і 5 перших), 30-річний лідер збірної України та запорізького «Мотора» Захар Денисов набрав 96 очок і здобув титул «Найкращий гандболіст України 2019». Станіслава Жукова респонденти відзначили 30 разів, що на чотири більше, ніж Захара, проте на перше місце його ставили 9 разів, на друге – 11, а на третє – 10. Як підсумок – 88 очок. На два залікові бали менше набрав Геннадій Комок.

Що цікаво, кожен із гандболістів топ-3 віддав свої голоси за головних конкурентів. Трійка кращих, на думку Денисова: 1-ше місце – Геннадій Комок, 2-ге – Владислав Остроушко, 3-тє – Станіслав Жуков. Тріо найсильніших, на думку Жукова: 1-ше місце – Захар Денисов, 2-ге місце – Владислав Остроушко, 3-тє місце – Геннадій Комок. Вибір Геннадія Комка був таким: 1-ше місце – Захар Денисов, 2-ге – Станіслав Жуков, 3-тє – Євген Жук.

Зазначимо, що головний тренер чоловічої команди «Карпати» (Ужгород) Віталій Уманець проголосував за таких гандболістів: 1-ше місце – Станіслав Жуков, 2-ге місце – Дмитро Дорощук, 3-тє місце – Артем Козакевич.

Усього очки в голосуванні набрали 16 гандболістів. Найбільше представництво в таблиці мав чинний чемпіон України – «Мотор» (7 гравців зі списку виступали в запорізькій команді у 2019 році).

Олег МИКИТА

????????????????????????????????????
telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах