26815
13:59 11.052020

Українські футболісти виступили в ролі асистентів

Спорт 5425

Продовжуємо спостерігати за одним із двох діючих європейських футбольних чемпіонатів (Вищою лігою Білорусі), де виступає чимало українських футболістів.

Артем Мілевський (з м’ячем) у поєдинку проти мінського «Динамо». Фото: ФК «Динамо» (Брест)

Наприкінці минулого тижня, 8–10 травня, відбулися поєдинки 8-го туру Вищої ліги Білорусі з футболу сезону 2020. Цього разу порадувати своїх прихильників забитими м’ячами українським футболістам не вдалося, проте двоє наших співвітчизників зуміли зробити результативні передачі. На жаль, не обійшлося і без ексцесів: в одному з матчів наш гравець «відзначився» автоголом.

Стартував 8-й за ліком тур у п’ятницю, 8 травня, двома поєдинками. Тодішній одноосібний лідер чемпіонату («Слуцьк), за який виступають Сергій Чеботаєв та Юрій Тетеренко (останній провів увесь поєдинок на лаві запасних), у рідних стінах поступився мінському «Енергетику-БДУ» (1:2). Зауважимо, що під час єдиної гольової атаки господарів Чеботаєв відзначився результативною передачею.

В іншій п’ятничній грі «Городея» приймала «Мінськ». До заявки гостей потрапило відразу троє українців: Олександр Васильєв, Дмитро Рижук та Владислав Насібулін (якщо двоє перших відіграли від стартового до фінального свистка, то останній на полі так і не з’явився). У підсумку поєдинок завершився внічию 1:1. На жаль, результативними діями українці не відзначилися.

Наступного дня, 9 травня, відбулося ще два протистояння. «Славія» (Мозир) Юрія Пантя та Максима Слюсаря протистояла жодинському «Торпедо-БелАЗ» Дмитра Юсова та Родіона Сямука (український голкіпер увесь матч перебував на лаві запасних). Переможця цієї дуелі визначено не було, адже матч завершився «сухою» нічиєю 0:0.

Доволі цікавим вийшов поєдинок між «Німаном» (Гродно) та «Рухом» (Брест). Обидві команди сповідували атакуючий стиль гри, що втілилося в 6 забитих м’ячів. Із результатом 2:4 перемогу святкував «Рух». У складі господарів на поле виходив Володимир Коваль, а на лаві запасних гостей перебував Олександр Мігунов.

Щодо чотирьох інших поєдинків, то вони відбулися в неділю, 10 травня. Першим за розкладом був матч «Іслоч» (Мінськ) – «Білшина» (Бобруйськ). Столичний колектив, за який грав Олександр Папуш, здобув перемогу над бобруйським ФК Михайла Писка, який у цьому протистоянні на полі так і не з’явився. Господарі поля впевнено лідирували в рахунку 2:0, однак наприкінці зустрічі Папуш повернув інтригу. За п’ять хвилин до завершення поєдинку наш футболіст переправив м’яч у сітку власних воріт і зробив рахунок 2:1. Саме за такого результату й пролунав фінальний свисток.

Далі відбувся матч між «Вітебськом», у складі якого вийшов Максим Каленчук (інший український футболіст Олег Карамушка був на лаві для запасних), та солігорським «Шахтарем», котрий очолює Юрій Вернидуб. Уболівальники, що завітали на це протистояння, забитих м’ячів так і не побачили. Поєдинок завершився з рахунком 0:0.

Єдина гра 8-го туру, в якій не було задіяно українських футболістів, – «Смолевичі» – БАТЕ (Борисов). Віцечемпіон Білорусі в цьому протистоянні здобув вольову перемогу з рахунком 3:5.

А останнім поєдинком вікенду стало дербі двох «Динамо»: брестського та мінського. У складі господарів зі стартових хвилин вийшло двоє українських футболістів – Олександр Нойок та Артем Мілевський. Саме ці хлопці й сконструювали перший гол у матчі. Нойок прострілив у штрафний майданчик суперника, де Мілевський та захисник мінського клубу повели боротьбу за м’яч. Досвідчений українських футболіст змусив помилитися опонента, котрий зрізав м’яч у власні ворота. У підсумку «Динамо» (Брест) зуміло здобути перемогу з рахунком 2:1.

За підсумками 8 зіграних турів найбільше очок здобули БАТЕ (Борисов) та «Слуцьк» (у них по 16 залікових балів). На один пункт менше мають «Торпедо-БелАЗ» (Жодино), «Іслоч» (Мінськ) та «Енергетик-БДУ» (Мінськ). Брестське «Динамо» має у своєму доробку 13 очок, а солігорський «Шахтар» та брестський «Рух» – по 12. В активі «Славії» (Мозир), «Вітебська» та «Городеї» по 11 очок, у ФК «Мінськ» – 10. Столичне «Динамо» набрало 9 залікових балів, а «Німан» з м. Гродно – 8. Як і раніше, внизу турнірної таблиці знаходяться «Смолевичі» (3) та «Білшина» (Бобруйськ) (2).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах