27009
11:48 6.062020

Берегівські журналісти перемогли на традиційному турнірі з міні-футболу. ФОТО

Спорт 5924

У п’ятницю, 5 червня, з нагоди Дня журналіста відбувся традиційний турнір із міні-футболу, пам’яті відомих футболістів Закарпаття Карла Олага й Дмитра Калинича.

Дев’ятнадцятий за ліком турнір серед представників засобів масової інформації проходив на штучному полі ужгородської ЗОШ №7 й зібрав чотири команди. У боротьбі за титул зійшлися представники футбольного сайту «Лобда», газет «Карпаті Ігоз Со» та «Спорттайм», а також збірна команда берегівських журналістів. Грали команди за коловою системою: кожен з учасників повинен був зіграти три гри.

Фаворитами змагань були гравці «Лобди», котрі здобувала чемпіонське звання на двох попередніх турнірах. Цьогорічний тріумф міг стати для них знаковим, адже в такому разі команда залишила б у себе кубок. Зазначимо, що за регламентом змагань, трофей за перше місце є перехідним. Тільки в разі трьох поспіль перемог кубок залишається у команди назавжди.

Першими на поле вийшли представники «Карпаті Ігоз Со» та «Спорттайму». Останні помітно переважали свого суперника й доволі впевнено здобули перемогу з рахунком 0:2. Далі у боротьбу вступили «Лобда» та збірна команда берегівських журналістів. Чинний чемпіон турніру доволі швидко забив два м’яча й зробив вагому заявку на перемогу. Проте легкою ця звитяга для «Лобди» не вийшла. Наприкінці зустрічі берегівці відквитали один м’яч і мали хороші нагоди для другого взяття воріт, однак у вирішальний момент забракло влучності. У підсумку фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу «Лобди» з рахунком 2:1. Переможець цього протистояння разом зі «Спорттаймом» очолили турнірну таблицю за підсумком стартового туру (в активі обох команд було по 3 залікові бали).

Якщо «Лобда» у другому турі продовжила свою переможну ходу (гравці цієї команди розгромили «Карпаті Ігоз Со» з рахунком 5:1), то «Спорттайм» зазнав поразки. Кривдником цього колективу стали берегівці. Фінальний рахунок зустрічі – 1:4.

Найкращі шанси на тріумф напередодні вирішального, третього, туру мала «Лобда», у котрої було вдвічі більше очок, ніж у головних конкурентів. Проте одна невдала гра відкинула їх одразу на третє місце. У крайньому поєдинку проти «Спорттайму» «Лобда» не форсувала події, а діяла другим номером, приділяючи значну увагу оборонним діям. Однак така тактика не спрацювала й одна з помилок в обороні призвела до результативного удару гравця «Спорттайму». Коли футболісти «Лобди» помчала відіграватися, то у відповідь отримала ще два м’ячі, які поставили хрест на їх сподіваннях на тріумф.

Доволі несподівана перемога над «Лобдою» зробила «Спорттайм» срібним призером змагань. А переможцем ХІХ турніру з міні-футболу, присвяченого до Дня журналіста, стала команда берегівських журналістів, які у крайній грі забили сім «сухих» м’ячів представникам «Карпаті Ігоз Со».

Зауважимо, що на фініші в трьох команд була однакова кількість очок, а тому доля першого, другого та третього місць визначалася за різницею забитих-пропущених м’ячів та результатами особистих зустрічей.

Також зазначимо, що поза конкурсом виступала «Радванка». Гравці цієї команди зіграли з кожним із учасників турніру, однак результати цих ігор до заліку не входили. «Радванка» перемогла «Карпаті Ігоз Со» (4:0) та берегівських журналістів (5:2), а також зіграла внічию з «Лобдою» (1:1) та зазнала поразки у протистоянні зі «Спорттаймом» (1:2).

Опісля завершення футбольних баталій відбулася церемонія нагородження, на якій кожна з команд-учасниць отримала подарунки, а трійка призерів була нагороджена ще й кубками. Відзначили також наймолодшого та найстаршого учасників змагань. Наймолодшим виявився гравець «Лобди» Юрій Лаб’як, котрому 19 років, а найстаршим – Саболч Нігріні з «Карпаті Ігоз Со», якому через місяць виповниться 70 років.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах