ko.net.ua

«Минай» здобув четверту поспіль перемогу

Вчора, 19 липня, головна футбольна команда області на своєму полі протистояла одному з аутсайдерів Першої ліги України з футболу – МФК «Металург» (Запоріжжя).

Закарпатська команда була явним фаворитом футбольного двобою, однак легкою цю гру для господарів не назвеш. Так, минайці більше контролювали м’яч і частіше загрожували воротам суперника, проте забити такий бажаний гол було непросто. «Металург» злагоджено діяв в обороні, не даючи суперникам опинятися на вигідних ударних позиціях.

У першому таймі минайці тричі загрожували воротам гостей, проте жоден із цих епізодів успіхом не увінчався. На 10-й хв. небезпечно пробивав Данило Книш, але голкіпер із цим пострілом упорався. На 33-й хв. удару по воротах завдавав Василь Пиняшко, та м’яч пролетів повз ворота. Нагоду для взяття воріт також мав Анатолій Нурієв, однак як і в першому епізоді, «металургів» урятував Богдан Петриченко. Відбившись від атак «Минаю», запорізький колектив під ендшпіль першого тайму міг вийти вперед, однак прицільний дальній удар Євгена Трояновського парирував Андрій Попович.

Друга 45-хвилинка, як, власне, і перша, проходила за домінування минайців. Однак, на відміну від першого тайму, в другому – вболівальники побачили голи. Як у виконанні господарів, так і у виконанні гостей.

На 69-й хв. один із оборонців «Металурга» зіграв рукою у власному штрафному майданчику, за що арбітр вказав на «позначку». Штатний пенальтист «Минаю» Анатолій Нурієв упевнено реалізував вирок арбітра і вивів свою команду вперед (1:0). Минуло тринадцять хвилин і гості були вимушені знову виймати м’яч із сітки власних воріт. Вдруге відзначився Нурієв. Цього разу після прострільної передачі від Олександра Глаголи.

Після пропущених м’ячів гості активізувалися і на 89-й хв. один м’яч відквитали. Богдан Оринчак поблизу власних воріт не за правилами зупинив суперника й арбітр призначив 11-метровий удар. Едуард Сарапій із «позначки» не схибив і скоротив відставання до мінімуму (2:1). Проте фінального штурму від гостей не вийшло. Минайці втримали позитивний результат (2:1) і збільшили свою переможну серію до чотирьох матчів.

«Минай» набирає 50 очок і за п’ять турів до завершення чемпіонату перебуває на другому місці, яке дає змогу підвищитися у класі. Лідером Першої ліги залишається «Інгулець» (в активі команди з Кіровоградщини 53 залікові бали). Наступний поєдинок закарпатський ФК зіграє 23 липня на виїзді проти «Черкащини», яка замикає турнірну таблицю.

Олег МИКИТА