ko.net.ua

Визначили володаря Суперкубка Ужгородщини з футболу

У неділю, 9 серпня, на стадіоні «Камелот», що у с. Кам’яниця, відбулася гра за Суперкубок Ужгородського району з футболу.

У боротьбі за престижний трофей зійшлися коритнянський «Олімпік» (володар районного Кубка) та «Великі Лази» (срібний призер чемпіонату). За регламентом Суперкубка, участь у цій грі повинен був брати чемпіон Ужгородщини («Зірка», Лінці), однак він підвищився у класі, тож право поборотися за нагороду отримав колектив Йосипа Микуланинця.

Незважаючи на сильну спеку (під час гри стовпчик термометра вказував на позначку в 33 градуси), команди демонстрували цікавий атакувальний футбол.

У стартовій 15-хвилинці футболісти «Олімпіка» двічі загрожували воротам Дмитра Кашки, однак реалізувати небезпечні моменти їм не вдалося. У першому епізоді Мирославу Волошину забракло точності, а в другому – удар В’ячеслава Ковтана взяв голкіпер. Відповідь «Великих Лаз» послідувала на 24-й хв.: Віктор Сов’як вивів Анатолія Гаврилешка віч-на-віч із воротарем і той упевнено реалізував гольову нагоду (0:1). Опісля Ярослав Феньо та Дмитро Зубанич могли подвоїти перевагу своєї команди, та перерахованих гравців підвела точність. Нагоди для взяття воріт були і в «Олімпіка», однак Дмитро Костів, двічі опинившись на вістрі атаки, переграти Дмитра Кашку не зміг, а В’ячеслав Ковтан зі стандарту пробив зависоко.

На старті другого тайму двічі в епіцентрі подій опинявся Анатолій Гаврилешко. На 48-й хв. він завдавав небезпечного дальнього удару, але не влучив у ствір воріт, а от через дві хвилини віддав якісну передачу на Віктора Сов’яка, який точним ударом встановив на табло рахунок 0:2.

Після другого пропущеного м’яча «Олімпік» активізувався і на 57-й хв. один м’яч відквитав (гол в активі Мирослава Волошина). Згодом номінальні господарі створили ще кілька небезпечних моментів і могли відновити паритет, та на завершенні атак гравцям «Олімпіка» бракувало точності. Найреальнішу нагоду відзначитися мав Ковтан, але зі штрафного В’ячеслав потрапив у поперечину.

У підсумку «Великі Лази» втримали переможний результат (1:2) і стали володарями Суперкубка Ужгородщини з футболу 2020. Кращими гравцями матчу визнали Анатолія Гаврилешка («Великі Лази») та В’ячеслава Ковтана («Олімпік»).

Олег МИКИТА