ko.net.ua

Закарпатські спортсмени орієнтувальники здобули нагороди на чемпіонаті України

На початку серпня команда Закарпатської області взяла участь у чемпіонаті України зі спортивного орієнтування рогейн (12 годин) серед дорослих, молоді та юніорів, який проходив у смт Велика Багачка Полтавської області.

Участь у чемпіонаті взяли близько 200 спортсменів з 15 областей України та м. Київ. Закарпатську область на звітних змаганнях представляли семеро спортсменів КОДЮСШ «Спартак» (тренер Фечо Г.Ю.). У загальнокомандному заліку представники Срібної землі зайняли 9-ту сходинку.

В юніорському класі до 20 років, третє місце здобули Олег Пеприк та Валентин-Крістіан Вішколц. Серед дівчат юніорок до 20 років – Євгенія Олексій у парі з Катериною Вовканич посіли перше місце.

Також гідні результати серед молоді до 23 років показали, майстер спорту України Андрій Василина та кандидат в майстри спорту Олександр Желізняк, студенти Ужгородського національного університету, факультет «Здоров’я людини», які здобули золоті нагороди чемпіонату.

Варто відзначити і їх тренера Георгія Феча, який в парі з вінничанкою Катериною Дземою посіли другу сходинку у групі «Мікс Open» та четверту серед всіх учасників чемпіонату.

Окрім цього дорогою до Полтави наші спортсмени завітали на відкритий командний чемпіонат Черкаської області «Кубок Дружби – 2020», що проходив 23–27 липня в с. Сагунівка. Три змагальні дні дозволили якісно оцінити рівень підготовки спортсменів, підвищити їх кваліфікацію і зрозуміти, над чим працювати далі.

Наразі закарпатські спортсмени готуються до чемпіонату Європи, який відбудеться 22–23 серпня 2020 року у місті Тукумс, поблизу Юрмали, Латвія.

Вітаємо спортсменів та бажаємо їм нових перемог!