ko.net.ua

«Ужгород» – лідер Другої ліги України з футболу

20 вересня ужгородська команда здобула виїзну перемогу над чернівецькою «Буковиною» (0:1) і стала одноосібним лідером групи А Другої ліги України з футболу сезону 2020/21.

Фото: ФСК «Буковина» (Чернівці)

Закарпатський ФК жваво розпочав виїзний поєдинок і вже в стартовій 20-хвилинці створив два небезпечні моменти. На жаль, реалізувати їх Адріану Пуканичу не вдалося. У першому епізоді капітану команди забракло точності (м’яч пролетів повз ворота), а в другому – вдало в гру вступив кіпер суперника Ігор Фіяло. На екваторі першого тайму чернівчани відповіли прицільним дальнім ударом Василя Палагнюка, який прийняла на себе стійка воріт. Далі було затишшя, а на 43-й хв. закарпатці повели в рахунку: Юрій Чонка в межах штрафного майданчика суперника віддав якісну передачу на Віктора Ряшка, який потужним ударом увігнав м’яч у сітку воріт (0:1).

Читайте також: Волочиський «Агробізнес» вибив «Ужгород» з Кубка України

Автор результативної передачі у другій половині зустрічі двічі міг подвоїти перевагу своєї команди, проте його ударам з-за меж карного майданчика бракувало точності. На 53-й хв. «Буковину» врятував голкіпер, а на 75-й хв. Юрій відправив м’яч повз ворота. Щодо господарів, то в них також були шанси для взяття воріт. На 70-й хв. після подачі кутового небезпечного удару головою завдавав Даніель Раулюк, але м’яч по-зрадницьки пролетів повз ворота, а в компенсований арбітром час з-за меж штрафного майданчика пробивав Борис Орловський, проте виграти дуель у Михайла Готри йому не вдалося.

Далі пролунав фінальний свисток, який зафіксував мінімальну перемогу «Ужгорода». Закарпатський ФК після трьох зіграних турів займає перше місце у групі А Другої ліги України. Наступний поєдинок підопічні Володимира Васютика зіграють 27 вересня на виїзді проти «Чайки» (П.Борщагівка).

Олег МИКИТА