2851
12:55 20.092016

На Виноградівщині відкрили сучасний спортивний комплекс, збудований за кошти Угорщини

Спорт 1561

18 вересня відбулося відкриття та освячення нового спортивного комплексу при Карачинському греко-католицькому ліцеї ім. Олександра Стойки. На урочистостях побували заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей та міністр соціальних ресурсів Угорщини Золтан Болог. Церемонію освячення провів єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Мілан (Шашік).

1

Сучасний спорткомплекс у Карачині збудований за кошти, виділені угорським урядом. Павло Хобзей подякував представнику Угорщини за підтримку освітніх закладів в Україні та висловив жаль, що чинне українське законодавство не передбачає можливості фінансування приватних освітніх закладів державою. Хоча відповідний проект змін до Закону про освіту вже зареєстрований в українському парламенті, інформує Виноградівська РДА.

«Це один з найкращих спортивних залів і комплексів на теренах Закарпаття. Відрадно, що тут буде можливість займатися також дітям з інших населених пунктів Виноградівщини. Є незручність через законодавчу заборону фінансування державою приватних закладів, однак з районного бюджету через відповідну програму в міру бюджетних надходжень допомагаємо й Карачинському ліцею. Районною програмою всі питання не закриєш, тому приємно, що за проект взялися наші угорські друзі. А ми спільно з районною радою та службою автомобільних доріг виділили близько 500 тисяч гривень на поточний ремонт дороги в Карачині, яка раніше була практично непроїзною», – розповів журналістам голова Виноградівської райдержадміністрації Михайло Русанюк.

2

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах