ko.net.ua

У західноукраїнському дербі ужгородські гандболістки поступилися

Минулого тижня, 16–17 жовтня, в ужгородському СК «Юність» відбулися принципові гандбольні протистояння. У рамках 3-го туру жіночої Суперліги України ужгородські «Карпати» зустрічалися з львівською «Галичанкою».

Протистояння «Карпат» та «Галичанки» завжди привертають увагу поціновувачів гандболу, адже ці команди – одні з найсильніших в Україні. Ужгородки та львів’янки постійно ставлять перед собою високі завдання і в попередніх сезонах неодмінно потрапляли на п’єдестал пошани чемпіонату України.

До звітного двобою «Галичанка» підходила у статусі лідера чемпіонату (на старті змагань колектив Віталія Андронова здобув чотири перемоги у чотирьох протистояннях). Щодо «Карпат», то вони провели вдвічі менше ігор, адже протистояння із «ТНУ-ДЮСШ №21» були перенесені. А в рамках першого туру команда Віктора Чернова в протистояннях із миколаївським «Реалом» виборола 3 очки (одна перемога та одна нічия).

На жаль, зупинити переможну ходу львівського ГК ужгородські гандболістки не змогли. Не вдалося їм і скласти серйозну конкуренцію принциповому супернику. Обидва протистояння проходили за відчутної переваги гостей. Представниці міста Лева надійно грали в захисті та доволі результативно в нападі, завдяки чому вдалося здобути бажаний результат.

У першому поєдинку фінальна сирена зафіксувала звитягу «Галичанки» з рахунком 21:29 (перший тайм – 5:14). Наступного дня перевага гостей була дещо меншою – 24:30 (6:15).

У паралельних матчах 3-го туру херсонська «Дніпрянка» двічі переграла збірну команду Києва (34:21; 40:20), а поєдинки між столичним «ТНУ-ДЮСШ №21» та миколаївським «Реалом» були перенесені через участь останніх у єврокубках.

У рамках четвертого туру «Карпати» на виїзді зіграють із херсонською «Дніпрянкою». Поєдинки заплановані на 30–31 жовтня.

Олег МИКИТА