ko.net.ua

ГК «Карпати» (Ужгород) – лідер Вищої ліги України з гандболу

Минулого тижня чоловіча команда «Карпат» здійснила вояж на Сумщину, де в рамках 3-го туру Вищої ліги України з гандболу зустрілася з «Єдністю» (Лебедин).

Ужгородський колектив, який минулого сезону здобув срібні медалі чемпіонату та бронзові нагороди Кубка України, був фаворитом протистояння з новачком дивізіону. Як і очікувалося, підопічні Віталія Уманця доволі впевнено вибороли максимальний результат.

Перший поєдинок між «Єдністю» та «Карпатами» завершився перемогою гостей з рахунком 19:37 (перший тайм – 9:16). Малюнок другої гри особливо не відрізнявся від першої: закарпатський ГК з перших хвилин заволодів ініціативою і впевнено крокував до необхідного результату. Фінальна сирена суботнього матчу зафіксувала рахунок 18:38 (перший тайм – 8:20).

Найрезультативнішим у складі ужгородської команди був Ярослав Котюк, який за дві гри закинув 23 м’ячі (13+10). Загалом на рахунку 4-го номера «Карпат» 39 результативних кидків у чотирьох іграх чемпіонату, що є одним із найкращих показників.

Дві перемоги над «Єдністю» та звитяга й нічия в протистояннях із «Будівельником-БСФК» (Бровари) дозволили закарпатській команді піднятися на першу сходинку турнірної таблиці.

У паралельних матчах 3-го туру між «RGM Group-СумДУ» (Суми) та «УДХТУ» (Дніпро) були зафіксовані такі результати: перший поєдинок – 23:29, другий – 23:23. Щодо третьої гри («Динамо-Академія» (Полтава) – «Будівельник-БСФК» (Бровари) третього ігрового тижня, то вона була перенесена.

Зазначимо, що в рамках 4-го туру ужгородські «Карпати» прийматимуть команду «Динамо-Академія» (Полтава), котра наразі йде п’ятою. Поєдинки заплановані на 27–28 листопада.

Олег МИКИТА