ko.net.ua

«Олімпік» (Коритняни) – чемпіон Ужгородщини з футболу

У неділю, 27 грудня, на стадіоні «Камелот» відбулися вирішальні поєдинки чемпіонату Ужгородського району з футболу 2020.

Гра за третє місце. «Карпати» (Кам’яниця) «Турбогаз» (Баранинці)

У поєдинку, де визначався володар бронзових нагород, перевага майже всі 90 хвилин була на боці господарів поля, які постійно тримали у напрузі голкіпера «Турбогазу». У першому таймі Волонтир та Мицька по черзі завдавали гострих ударів з різних позицій та Володимир Чурей грав надійно на лінії воріт.

У другому таймі підопічні Валерія Угрина збільшили тиск на ворота суперника. Володимир Ковальчук пробивав з 15 метрів, Чурей парирує. Далі Нанинець двічі завдавав дальніх пострілів, але вище цілі. Загрожував воротам й інший нападник Мицька, але знову вище.

Дует центральних захисників Баранинців Калинич та Фаринич працював на повну, вибиваючи численні подачі куди подалі від своїх воріт.

Після навісу з кутового Нанинець пробив головою, воротар забирає. На 75-й хвилині Мицька проскочив захисників і виходив на ворота та кіпер вдало грає на виході. І вже коли здавалось, що команда Василя Проданюка відстояла потрібний результат і завершить цю гру внічию, вже у додатковий час Волонтир пробив з 19 метрів і влучив у штрафній у руку захиснику, тож арбітр призначає пенальті, який Павло Волонтир і реалізував – 1:0.

Вимучена перемога кам’яницької команди, яка підкріплена перечинським десантом, здобула бронзові медалі і кубок за третє місце.

Фінал. «Олімпік» (Коритняни) «Лідер» (Сторожниця)

Фінальний матч вийшов більш динамічним та результативним, команди зі старту почали створювати небезпечні моменти. Чи не в першій атаці сторожницькі гравці могли відкривати рахунок та захисник суперників Івашкович врятував свої ворота від голу.

Одразу у відповідь, на 4-й хвилині, Микула прорвався на рандеву з кіпером, але переграти Новака не зумів. З часом «Олімпік» заволодів територіальною перевагою і впевнено розганяв свої атаки, змушуючи суперника більше оборонятися.

На 15-й хвилні Микула подав справа, Волошин у падінні пробив головою – воротар робить сейв і переводить на кутовий. Неодноразово з дальньої відстані пробивав Ковтан, але його ударам бракувало точності.

На 25-й хвилині Микула класним пасом врозріз виводить Зубанича сам на сам, але Новак не дав себе обіграти півзахиснику Коритнян. «Лідер» зумів відповісти лише ударом Савка зі стандарту з 28 метрів і то вище. За хвилину активний на лівому краї Химинець завдавав потужного пострілу з гострого кута, кіпер відбиває.

На 32-й хвилині коритяннці в черговий раз розігнали швидку атаку правим краєм – Микула прострілив у штрафну, Петканич пропустив, а на дальньому куті штрафної набіг Химинець, який підробив собі і сильно пробив з 10 метрів – 1:0.

На 34-й хвилині Зубанич віддає на Волошина і той пробиває з 15 метрів, воротар зловив. На 41-й хвилині Ковтан цілив у дальню дев’ятку і зовсім трохи не влучив.

У другому таймі підопічні Калабіги діяли вже більш раціонально, зосередившись на зберіганні потрібного результату. «Лідер» перехопив ініціативу і почав сміливіше йти вперед. На 53-й хвилині Микович пробив з 25 метрів, але повз рамку. На 56-й хвилині після подачі зі стандарту Кардач зіграв на добиванні з 14 метрів, Гвазава грає надійно.

На 59-й хвилині схожий момент біля протилежних воріт закінчився голом. Ковтан зі штрафного влучив у стінку, Зубанич одразу ж добивав з 12 метрів – воротар відбив, однак з другим добивання вже від Волошина він не зміг нічого вдіяти – 2:0.

Гра на деякий час заспокоїлась – «Олімпік» зосередив зусилля на утриманні результату, а у Сторожниці в атаці нічого не виходило. На 73-й хвилині вдало вийшов на заміну Василь Куприч, який другим дотиком до м’яча зумів відзначитись у воротах «Лідера» – Зубанич чудовим пасом вивів Микулу на ворота, Михайло обійшов воротаря і покотив на пусті ворота Купричу – 3:0.

За три хвилини Пустовіт у своїй штрафній збив Маріаша і арбітр призначає пенальті – до позначки підійшов Сеніна і не схибив – 3:1.

«Лідер» намагався повернути інтригу в гру, але в останні п’ятнадцять хвилин вони не мали можливостей для цього. Досвідчена команда Калабіги довела гру до заслуженої перемоги (3:1) і оформила дебютне чемпіонство.

Після матчу відбулась церемонія нагородження, де Федерація футболу Ужгородщини відзначила кращих гравців чемпіонату – Юрій Калинич («Турбогаз»), Борис Жученко («Карпати»), Сергій Хом’як («Лідер») та В’ячеслав Ковтан («Олімпік»). Відзнаки отримали і кращі арбітри чемпіонату – Петро Милян, Валерій Цап та Володимир Цап.

Подяки та дипломи отримали тренери, керівники та президенти команд.

Бронзові нагороди та кубок було вручено команді з Кам’яниці. Срібні медалі та кубок отримали сторожницькі футболісти. Чемпіонський кубок та золото чемпіонату забрав коритнянський «Олімпік», який вслід за Кубком поповнює клубний музей черговим трофеєм, повідомляє lobda.at.ua.