29880
09:06 7.022021

Дві закарпатські команди подолали перший раунд Кубка України з гандболу

Спорт 6649

Цього тижня відбулися поєдинки 1/8 фіналу Кубка України з гандболу серед чоловічих та жіночих команд сезону 2020/21.

Закарпаття у престижних клубних змаганнях було представлене трьома командами: двома жіночими – суперліговими «Карпатами» (Ужгород) і вищоліговими «Карпатами-Тячів» – та однією чоловічою – вищоліговими «Карпатами» (Ужгород). Якщо жіноча та чоловіча команди ужгородських «Карпат» зуміли подолати 1/8 фіналу, то «Карпати-Тячів» завершили свої виступи вже після стартового раунду.

Розпочнемо з Кубка України серед жіночих команд. Один із головних претендентів на нагороди – «Карпати» (Ужгород) – зустрічався з представником Вищої ліги – «Південною Пальмірою». Обидва протистояння відбулися на майданчику одеситок. Як і очікувалося, ігри проходили за переваги закарпатської команди і завершилися двома впевненими звитягами наших дівчат. У першому поєдинку був зафіксований рахунок 25:36, а в матчі-відповіді – 25:44. Найрезультативнішою у складі «Карпат» була Каріна Колодюк, яка закинула майже третину м’ячів команди.

Щодо іншої закарпатської команди – «Карпати-Тячів», то вона в рідних стінах поступилася «ЗУНУ-Енерго». У першій грі гості перемогли з перевагою у п’ять м’ячів (22:27), а в повторній – у 16 (17:33). Завдяки потужній грі та позитивним результатам до чвертьфіналу пройшли саме тернополянки. Зазначимо, що найбільше точних кидків у складі закарпатської команди завдала Каріна Соскида.

А тепер перейдемо до чоловічого Кубка країни, де Срібну землю представляв ГК «Карпати» (Ужгород), що виступає у другому за силою гандбольному дивізіоні України. Протистояла нашим гандболістам четверта команда Суперліги – «Академія гандболу» (Запоріжжя, Луганська обл.). Попри солідний статус суперника, закарпатці на чужому майданчику зуміли продемонструвати якісний гандбол і досягли бажаного результату. У першому поєдинку карпатівці здобули переконливу вікторію з рахунком 29:39, а в матчі-відповіді переможця виявлено не було (гра завершилася внічию – 30:30). За підсумками двоматчевого протистояння путівку до чвертьфіналу здобув саме ужгородський ГК. Найрезультативнішим у складі нашої команди був Ярослав Котюк.

Таким чином Закарпаття матиме по одному представнику в жіночому та чоловічому Кубках України на стадіях 1/4 фіналу.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах