3044
13:51 3.102016

Як пройшов 21 тур Вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу

Спорт 1473

Вищолігівські команди зіграли поєдинки 21 туру. За результативності 3 голи за гру він видався сповненим несподіванок, адже фактично половина ігор завершилася доволі неочікувано. Це спровокувало, своєю чергою, зміни в турнірній таблиці.

ex63nlfqzie

ФК «Поляна» – ФК «Боржава» – 4:0

У цій зустрічі було кипіння пристрастей, адже зустрічалися сусіди по турнірній таблиці. Та все ж емоції в реальні голи зуміли перевести лише господарі. Вони володіли територіальною перевагою, і ще до перерви Іван Русин оформив хет-трик. У другому таймі гол до свого активу записав Євген Островка, який, правда, невдовзі був вилучений. Цікаво, що практично в усіх атаках представника Свалявщини активну участь брав син головного тренера Василя Ропонича Ілля. Стосовно ж гостей, то вони «огризалися», однак у кількох епізодах свою команду не підвів воротар полянців Михайло Безик.

ФК «Середнє» – ФК «Оболонь» – 3:1

Господарі сповна скористалися осічкою «Дийдо» і «Вільхівців» й, здобувши перемогу, одразу стрибнули на четверте місце. Цьому сприяв швидкий гол: Сергій Лендєл відзначився уже на другій хв. Він за сім хвилин міг подвоїти результат, і «Середнє» вирішило б долю матчу вже на старті зустрічі, але не вдалося реалізувати пенальті. Утім гол у роздягальню на 45 хв. забив Анатолій Нурієв. І хоч у гостей на 80 хв. Михайло Мокан відродив інтригу, та все поховав автогол четвертого номера дещо ослабленої «основи» хустян. 3:1 – загалом яскрава перемога підопічних Вадима Дьордя.

ФК «Минай» – ФК «Дийдо» – 3:1

Оступившись у матчі за «золото» (хай більше і з теоретичними шансами) господарі на основному полі ужгородського «Авангарду», вигляд якого справляв жалюгідне враження, виграли поєдинок за «бронзу». Перший тайм відбувався більше за позиційної боротьби. Частіше м’ячем володіли футболісти «Миная». І саме в одній з атак Михайло Чедрик ударом у нижній кут відкрив рахунок. Після перерви підопічні Михайла Іваниці забили ще два не менш красиві голи. Спочатку (на старті тайму) Чедрик оформив дубль, а потім Владислав Микуляк довів рахунок до 3:0. Здавалося, інтригу в зустрічі було поховано. Та в одному з епізодів помилився воротар господарів, і дийдівці в особі Віталія Загієва покарали суперника. Надалі шанси команд забити були майже рівними, однак розрив у два м’ячі психологічно тиснув на гостей, тож «Минай» ще більше дистанціювався в гонці за 3 місце. І ще два цікаві штрихи до матчу: знову активно й цивілізовано себе вів фан-сектор «Миная», а на самій зустрічі приємно було бачити багато жінок та дітей.

ФК «Берегово» – ФК «Ужгород» – 1:0

Для такої гри господарі вибрали єдину правильну тактику: максимальна концентрація уваги в захисті й розрахунок на контратаки. Берегівці все зробили, щоб не пропустити, а ближче до завершення матчу скористалися чисельною перевагою в одному зі своїх випадів. Зокрема, вийшли троє нападників на двох захисників, і Василь Ковтун забив переможний м’яч. Поразка чемпіона вивела виноградівців на перше місце. Тепер якщо не все, то майже все для «Севлюша» й «Ужгорода» вирішуватиметься в очній зустрічі двох лідерів.

ФК «Севлюш» – ФК «Спартакус» – 4:0

Господарі знову видали феєричну гру, забивши в кожному з таймів по два голи. До перерви Денис Ребрик двічі порадував своїх уболівальників, а в другому таймі Адріан Пуканич і Себастьян Шопота (котрий скористався виконанням кутового своєю командою) оформили розгром. Хоч, до честі «Спартакуса», він загалом гідне справив враження, але, видно, «Севлюш» відчував, що інший ужгородський колектив – основний конкурент – оступиться в Берегові…

ФК «Бужора» – ФК «Вільхівці» – 1:0

Господарі нічого нового не вигадували. Просто обережно зіграли в захисті й чекали слушного моменту в контратаці. Тактика себе виправдала. Ярослав Горзов в одному епізодів наніс влучний удар. Іршавці уперше за останні сім турів здобули доволі несподівану перемогу, яка повинна додати впевненості в командних діях.

Що ж, лишається 5 турів до фінішу. І судячи з цих результатів, ми ще можемо сповна розраховувати на несподівані рахунки.

Володимир Тарасюк, ФФЗ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Міноборони запустило е-чергу в ТЦК
16:55
В Ужгороді оштрафували 818 водіїв за порушення правил паркування
16:43
На Закарпатті продовжується розбудова й модернізація об'єктів медичної інфраструктури
15:59
У Закарпатському угорському інституті організували науково-дискусійний захід
14:40
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Ужгородку судитимуть за організацію незаконного грального закладу
09:11
Всі новини