30583
13:42 4.042021

Ужгородські футболісти здобули позитивний результат на полі суперника

Спорт 3881

У 15-му турі Другої ліги України ФК «Ужгород» на виїзді протистояв вишгородському «Діназу». Ця гра була центральною у турі, оскільки на полі зійшлися лідери групи А.

Фото: ФК «Діназ» (Вишгород)

До очного протистояння, яке відбулося 3 квітня на стадіоні «Діназ», що в селі Демидів Київської області, ужгородці та вишгородці підходили у хорошому настрої, адже напередодні здобули 5 та 6 поспіль перемог відповідно і розмістилися на вершині турнірної таблиці.

Перша половина протистояння проходила за рівної боротьби і завершилася всього двома напівмоментами. У дебюті зустрічі після подачі Сергія Старенького удару головою завдавав Роман Помазан, але м’яч прилетів прямо в руки Михайлу Готрі, а на екваторі першої 45-хвилинки дальній удар Юрія Чонки взяв Олексій Крупниченко.

Після перерви гра пожвавилася і небезпечних моментів побільшало. На 48-й хв. здалеку бив Іван Трубочкін, але голкіпер «Ужгорода» з цим ударом впорався. За хвилину забивати міг Володимр Дмитренко, та 4-й номер «Діназа» на дальній стійці не зумів переправити м’яч у порожні ворота.

Два нереалізовані моменти не вплинули на господарів і вони продовжили тиснути на ворота гостей, за що на 58-й хв. отримали дивіденди: Михайло Готра невдало вибив м’яч і «снаряд» влучив у Сергій Старенького, від якого зрикошетив у стійку воріт, а потім відскочив до Антона Брижчука, якому залишалося тільки підставити ногу і спрямувати м’яч у ворота (1:0).

Відразу ж у наступній атаці колектив Володимира Бондаренка міг подвоїти свою перевагу, та автор взяття воріт не реалізував вихід віч-на-віч з воротарем (Михайло Готра у потрібний момент ногою відбив м’яч).

За винятком пропущеного м’яча, Михайло Готра діяв бездоганно і саме завдяки ньому рахунок не став 2:0. Кіпер «Ужгорода» на 62-й хв. відбив удар з гострого кута у виконанні Сергія Старенького, а на 73-й хв. після прицільного удару Романа Помазана ефектним сейвом дістав м’яч з хрестовини воріт.

За таке марнотратство моментів «Діназ» був покараний. На 83-й хв. ужгородці заробили кутовий, після розіграшу якого Адріан Пуканич «розстріляв» ворота суперника і відновив паритет (1:1).

У завершальній частині зустрічі небезпечних моментів не виникало, тож гра завершилася внічию – 1:1. З огляду на міць суперника, фактор гостьового поля, а також перебіг подій, нічийний результат можна вважати успіхом для команди Володимира Васютика.

Закарпатський клуб перервав 5-матчеву переможну серію, однак збільшив безпрограшну серію до 6 ігор. Наразі в активі нашої команди 32 очки і перше місце в турнірній таблиці.

Наступний поєдинок представники Срібної землі проведуть у п’ятницю, 9 квітня. На своєму полі ужгородці приймуть чернівецьку «Буковину», котра іде на сьомій позиції.

«Діназ» (Вишгород) – «Ужгород» – 1:1 (0:0)

Голи: Антон Брижчук 58 – Адріан Пуканич 83.

«Діназ»: Олексій Крупниченко, Іван Трубочкін, Володимир Дмитренко, Олександр Гарбар, Сергій Ічанський, Олексій Бриженко, Максим Банасевич, Роман Помазан (Олександр Апанчук 84), Сергій Старенький, Ігор Кірієнко (В’ячеслав Шевченко 79), Антон Брижчук (Вадим Бовтрук 89).

Головний тренер Володимир Бондаренко.

«Ужгород»: Михайло Готра, Олег Допілка, Дмитро Сартіна, Стефан Федак, Сергій Машталір, Владислав Шкіндер, Віктор Ряшко, Адріан Пуканич, Павло Тищук, Юрій Чонка (Вадим Ференцик 74), Олег Вишневський.

Головний тренер Володимир Васютик.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах