30725
18:23 17.042021

«Минай» здобув довгоочікувану перемогу

Спорт 5549

47 днів – саме стільки часу закарпатський ФК не відчував смаку перемог. І от сьогоднішній домашній поєдинок 22-го туру української Прем’єр-ліги проти чернігівської «Десни» завершився для минайців позитивним результатом.

Остання сходинка в турнірній таблиці спонукала представників Срібної землі брати очки навіть там, де від них цього не чекають. «Десна» завітала на Закарпаття у статусі четвертої команди чемпіонату й одного з претендентів на бронзові медалі. Саме колектив Олександра Рябоконя був фаворитом цього протистояння. Однак підопічні Миколи Цимбала продемонстрували хорошу гру й зуміли нанести поразку доволі сильному супернику.

Чернігівці активно розпочали зустріч і в перші 20 хв. створили два небезпечні моменти. Йоонас Тамм та Максим Імереков спробували відзначитися після ударів головою, та в обох епізодах м’яч пролетів повз ворота.

На 22-й хв. оборонець «Десни» не за правилами зіграв проти Рустама Ахмедзаде й арбітр призначив пенальті, яке за хвилину реалізував Анатолій Нурієв (1:0). Через дев’ять хвилин Олексій Гуцуляк міг відновити паритет, але його удар з-за меж штрафного майданчика виявився неточним. А на 39-й хв. минайці зробили вагому заявку на перемогу: Рустан Ахмедзаде ефектно скинув м’яч на Анатолія Нурієва, який обіграв захисника й пробив без шансів для голкіпера (2:0).

На досягнутому закарпатці не зупинилися і на 50-й хв. втретє вразили ворота суперника: цього разу результативним ударом відзначився Василь Пиняшко.

Натомість чернігівці не втрачали надій на камбек і активно пішли вперед. На 55-й хв. небезпечний удар Безбородька парирував Андрій Попович, а за хвилину Максим Імереков ударом головою увігнав м’яч у сітку воріт (3:1). Та переломити хід протистояння на свою користь гостям не вдалося. У завершальній фазі зустрічі вони тільки одного разу по-справжньому загрожували воротам господарів, коли на 75-й хв. Євгеній Чепурненко наважився на дальній удар (м’яч у цьому епізоді пролетів поруч зі стійкою).

У підсумку «Минай» довів справу до перемоги (3:1), яка дозволила команді піднятися на 12-ту сходинку турнірної таблиці. Принаймні, допоки свої матчі не зіграли конкуренти у боротьбі за виживання.

Далі у закарпатської команди перенесений матч 1-го туру проти ФК «Львів». Ця гра відбудеться 21 квітня на луцькому стадіоні «Авангард». Стартовий свисток пролунає о 14.00.

«Минай» – «Десна» (Чернігів) – 3:1 (2:0)

Голи: Анатолій Нурієв 23 (пен.), 39, Василь Пиняшко 50 – Максим Імереков 56.

«Минай»: Андрій Попович, Денис Кожанов (Василь Пиняшко 42), Олександр Петрусенко, Віталій Бойко (Ріпо Малепе 79), Андрій Ткачук (Артем Мілевський 79), Рустам Ахмедзаде (Олександр Сніжко 66), Максим Лопирьонок, Анатолій Нурієв, Шеммі Маембе, Тарас Саків, Міслав Матіч.

Головний тренерМикола Цимбал.

«Десна»: Ігор Литовка, Йоонас Тамм (Андрій Гітченко 46), Владислав Огіря, Андрій Домбровський (Євгеній Чепурненко 54), Леван Арвеладзе (Олександр Волков 54), Єгор Картушов, Артем Сухоцький, Олексій Гуцуляк, Юхим Конопля (Павло Полегенько 73), Максим Імереков, Максим Дегтярьов (Денис Безбородько 46).

Головний тренер Олександр Рябоконь.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах