30742
12:56 19.042021

Сьогодні ФК «Ужгород» зіграє черговий у матч на всеукраїнській арені

Спорт 2690

У поєдинку 18-го туру Другої ліги групи А закарпатська команда на виїзді гратиме проти вінницької «Ниви». «Ужгород» наразі одноосібно очолює турнірну таблицю, тож продовжувати перемагати конче необхідно.

Готовність команд

Підопічні Володира Васютика набрали потужну форму у другому колі: у 6-ти поєдинках команда здобула 16 пунктів (5 перемог та нічия проти «Діназа»). Загалом же безпрограшна серія закарпатського колективу у чемпіонаті триває вже 8 матчів. «Ужгород» сповна скористався нічиєю головних конкурентів – «Діназа» та «Поділля» – і впевнено знаходиться на вершині таблиці. Наразі у закарпатської команди 38 залікових пунктів.

Капітан команди Адріан Пуканич очолює рейтинг найкращих бомбардирів Другої ліги з 11-ма голами. 37-річний гравець «Ужгорода» у останніх трьох матчах чотири рази розписався у воротах суперників. Також у чудовій формі перебувають й інші футболісти закарпатського клубу, зокрема Стефан Федак та Вадим Ференцик потрапили у збірну 17-го туру Другої ліги. Ференцик, до слова, забиває другий матч поспіль.

Вінницька «Нива» у другому колі здобула 10 балів: перемогла львівські «Карпати», «Волинь-2», «Оболонь-2», відібрала очки у «Діназа» та програла в останньому поєдинку «Буковині». Команда наразі йде на 8-й сходинці у таблиці, маючи у своєму активі 16 балів.

Варто додати, що вінницький клуб зазнав деяких кадрових змін з початку нового року: президентом «Ниви» став 28-річний Артур Загорулько, який не завершив й кар’єру гравця. А головним тренером команди призначили Володимир Циткіна, який змінив на цій посаді Олега Шумовицького.

Суперник

«Нива» – клуб з багатою футбольною історією. Декілька днів тому у Вінниці святкували річницю – 63 роки. За цей період команда виступала у Другій, Першій та Вищій лігах України, навіть грала у єврокубках. У 2012-му році «Нива» через недофінансування припинила своє існування. Однак через три роки клуб відродили. Для вінницького клубу цей сезон – 5-й у Другій лізі.

Між собою «Ужгород» та «Нива» грали три рази. У цьому сезоні у матчі першого кола закарпатська команда була сильнішою: все вирішив дубль Адріана Пуканича (2:1). А у минулому сезоні була зафіксована бойова нічия 2:2 та перемога «Ниви» з рахунком 0:2.

Матч

Обслуговуватиме поєдинок 18-го туру арбітр Дмитро Осауленко з Києва. Йому асистуватимуть Павло Супрунюк (Волинська область) та Сергій Соботюк (Жимотир). Делегат – Дмитро Попельницький з Кропивницького.

Зазначимо, що поєдинок відбудеться у понеділок, 19 квітня, на штучному полі стадіону «Нива» (початок гри о 14.00). Через карантинні обмеження команди гратимуть без вболівальників на трибунах.

Пресслужба ФК «Ужгород»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах