31500
13:17 2.062021

Юні ужгородські баскетболісти виграли чемпіонат Закарпаття

Спорт 6577

Минулого тижня в ужгородському СК «Юність» відбулися вирішальні поєдинки чемпіонату Закарпаття з баскетболу сезону 2020/21.

25–26 травня були зіграні поєдинки 1/4 фіналу, 29 травня відбулися півфінальні ігри, а 30-го травня – матч за третє місце та фінал. Усі протистояння раунду плей-оф складалися з одного матчу.

Вже на стадії 1/4 фіналу боротьбу за титул припинив багаторазовий чемпіон області – БК «Ужгород». Команда з обласного центру Закарпаття несподівано поступилася «Сваляві». Підсумковий результат зустрічі – 55:73.

Найвпевненіше стартовий бар’єр подолала ЗОДЮСШ м. Ужгород. Молоді баскетболісти за всіма показниками переважали «Хуст» і в підсумку довели гру до розгромної перемоги – 109:25.

Путівки до наступного етапу змагань також вибороли «Мукачево» та «УжНУ» (Ужгород), які перемогли «Тису» (Виноградів) та «Ужбаскет» (Ужгород) відповідно. У першій парі був зафіксований результат – 73:68, а в другій – 72:53.

У рамках 1/2 фіналу ЗОДЮСШ м. Ужгород зустрічалася з «Мукачевом». Господарі майданчика зі стартових хвилин захопили ініціативу і впевнено йшли до своєї мети. Вже на екваторі гри перевага ужгородців сягала 14 очок (44:30). На досягнутому представники обласного центру не зупинялися і в другій половині зустрічі продовжили йти вперед. У підсумку гра завершилася 33-очковою перевагою ужгородців – 89:56.

В іншій півфінальній парі «УжНУ» (Ужгород) здолав «Сваляву». Гості моментами нав’язували супернику серйозну конкуренцію, однак провести увесь матч на високому рівні їм не вдалося. Більше сил на фінальний штурм залишилося в ужгородців, які в підсумку святкували перемогу – 84:75 (21:11, 26:28, 16:20, 21:16).

Поєдинок за «бронзу» між «Мукачевом» та «Свалявою» розпочався за переваги останніх. Свалявці добре провели дві стартові чверті й були попереду – 29:27. У третій 10-хвилинці вони змогли не тільки втримати переможний результат, а й збільшили свою перевагу на 4 пункти (47:43). Однак у важливий момент гри свалявці почали припускатися багатьох помилок (як в обороні, так і в захисті), чим уміло користуватися мукачівці. Представники міста над Латорицею додали у четвертій чверті й переломили хід протистояння на свою користь. Фінальна сирена зафіксувала вольову звитягу «Мукачева» з рахунком – 57:68.

Фінальне протистояння між ЗОДЮСШ м. Ужгород та «УжНУ» (Ужгород), як це і належить, проходило у цікавій та безкомпромісній боротьбі. Перша чверть завершилася мінімальною перевагою студентів з рахунком 14:15. У другій 10-хвилинці лідер також домінував і збільшив свій відрив до 5 пунктів (34:39). Але як виявилося згодом, цього було замало, аби можна було довести гру до своєї перемоги.

Після великої перерви ЗОДЮСШ м. Ужгород відчутно додала і почала відігравати відставання. Перед заключною частиною гри відставання складало лише два очки (59:61). А у фінальній 10-хвилиниці молоді баскетболісти увімкнули максимальні кондиції і переломили хід протистояння на свою користь. У підсумку гра завершилася перемогою ЗОДЮСШ м. Ужгород з рахунком 85:77.

Таким чином, чемпіонський титул сезону 2020/21 здобула ЗОДЮСШ м. Ужгород. «Срібло» в активі «УжНУ» (Ужгород), а бронзові медалі отримали гравці «Мукачева».

Кращим захисником чемпіонату Закарпаття визнали Максима Андреянова (ЗОДЮСШ м. Ужгород), кращими нападниками стали – Антон Іванина («УжНУ» Ужгород) та Валентин Рипкович («Мукачево), а титул MVP сезону 2020/21 здобув Олександр Варга (ЗОДЮСШ м. Ужгород).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах