ko.net.ua

Не тільки професіонали: у Мукачеві пройшла першість з легкої атлетики. ФОТО

У Мукачеві в оновленому ДЮСШ пройшла відкрита першість СОК ДЮСШ з легкої атлетики серед юнаків та дівчат. Змагання приурочили до Дня Конституції України та відкриття оновленого спорткомплексу.

У змаганнях взяли участь команди з Мукачева, Ужгорода, Чопа, Тячева та Львова. Програма змагань: спортивна ходьба – 2000 тисячі метрів,бігова програма – 100, 200, 400,800 метрів, стрибки в довжину та потрійний стрибок. Мета – популяризувати легку атлетику та здоровий спосіб життя.

Випробувати на міцність нові бігові доріжки та зону для стрибків у довжину, мали змогу понад 300 учасників відкритої першості з легкої атлетики. У змаганнях брали участь не тільки професійні спортсмени, але й охочі проявити себе.

«На таких змаганнях ми маємо змогу подивитись на талановиту спортивну молодь Закарпаття. І мова зараз не йде тільки про тих, хто вже займається в спортивній школі, а й новачки у цій сфері»,- розповідає заслужений тренер України з легкої атлетики Геннадій Будкевич.

Також тренер додає, що на Закарпатті чимало спортсменів, якими можна пишатися, та цей рік для деяких з них був не дуже вдалим.

«Вже в основному всі змагання до Олімпіади пройшли. Ми сподівались на те,що наш спортсмен потрапить на Олімпійські ігри, мова йде про Сергія Перевузнікова (метання молота). Четверо українців виконало олімпійську ліцензію,але їде три. І нам дуже шкода,що саме наш спортсмен не потрапляє на змагання. Але новий рекорд області та виконання норми майстра спорту міжнародного класу у його виконані це також велике досягнення для нас. Бо у нас останній майстер спорту в метанні молота був на початку 60-х років Мар’ян Канюк. Також, Даніела Хаван бігла 200 метрів на чемпіонаті України, зовсім трохи не вистачило їй аби потрапити до півфіналу в дорослій категорії. Серед молоді вона одна з найкращих», – зазначає Геннадій Будкевич.

Усі, хто показав найкращі результати на змаганнях, отримали грамоти та медалі.

Ірина ГРАБКО