ko.net.ua

Закарпатські професійні футбольні команди готуються до нового сезону

У сезоні 2021/22 кількість професійних ФК у нашому краї збільшиться до трьох. До вже знайомих «Минаю» та «Ужгорода» додасться «Мункач» (Мукачево).

Усі троє представників Срібної землі готуються до старту сезону в рідному краї. Окрім продуктивних тренувань, закарпатці проводять товариські матчі (як із командами з інших областей та навіть країн, так і зі своїми земляками).

Наразі найбільшу кількість товариських ігор зіграв «Минай». Результати бажають кращого: поразки від «Львова» (0:2), львівських «Карпат» (0:2), угорського «Мезйокйовешда» (0:6), івано-франківського «Прикарпаття» (0:3) та нічия в поєдинку з мукачівським «Мункачем» (0:0). Проте в таких поєдинках підсумковий рахунок не відіграє ключову роль. Важливіше, аби футболісти набрали необхідних фізичних кондицій та здобули ігрову практику. Також вони дають змогу перевірити якості гравців, що перебувають у команді на перегляді.

Як розповів Василь Кобін в одному зі своїх інтерв’ю, на контракті у команді залишилося всього шість футболістів. Комплектація команди залежатиме від того, в якій лізі виступатиме «Минай». Як це не дивно, питання досі відкрите. Хоч минайці за підсумками минулого сезону і вилетіли з УПЛ, та в нашої команди залишаються шанси продовжити свої виступи у найвищому футбольному дивізіоні України. Днями донецький «Олімпік» знявся з чемпіонату й існує велика ймовірність того, що його місце займе саме «Минай». Однак офіційної інформації щодо такої заміни поки немає.

Щодо «Ужгорода», то срібний призер Другої ліги України 2020/21 майбутній сезон проведе в Першій лізі. На новому рівні містяни дебютуватимуть із новим головним тренером. Володимира Васютика на цій посаді замінив досвідчений закарпатський тренер – Михайло Іваниця.

Ужгородці протягом цього міжсезоння вже зіграли три спаринги, в яких двічі тріумфували (вольова перемога над полтавською «Ворсклою» 3:2 та мінімальна звитяга над «Мункачем» 1:0) та одного разу зіграли внічию (знову ж таки, в протистоянні з мукачівцями).

Важливою та водночас приємною подією цього літа стало те, що в Мукачеві з’явилася професійна команда. «Мункач» отримав відповідний атестат і вже незабаром дебютує на новому для себе рівні (в Другій лізі України).

Як і команди-земляки, «Мункач» проводить підготовку до сезону на Закарпатті. Колектив, який очолює Віталій Шумський, вже зіграв чотири матчі: крім двох ігор з «Ужгородом» та однієї з «Минаєм», про які ми вже згадували, мукачівці протистояли полтавській «Ворсклі» U-19, яку в підсумку обіграли з рахунком 3:2.

Зазначимо, що новий футбольний сезон стартує 25 липня (базова дата проведення ігор 1-го туру в усіх трьох професійних лігах України), тож у наших команд ще залишається більше тижня, аби якомога краще підготуватися до своїх чемпіонатів.

Олег МИКИТА