ko.net.ua

«Зірка» (Брід) – володар Кубка Іршавщини з футболу

Минулого вікенду на стадіоні «Авангард» (ОТГ м. Іршава), визначився переможець Кубка Іршавського району з футболу 2021.

Право зіграти у фінальному матчі здобули колективи, які цьогоріч вже порадували своїх вболівальників бронзовими та срібними медалями Зимової першості Іршавщини – це «Зірка» (Брід) та «Гребля» відповідно.

Хоча в кожного колективу був різний шлях до кубкового фіналу. Греблянські футболісти у чвертьфіналі лише за допомогою післяматчевих 11-метрових ударів зуміли пройти минулорічного чемпіона – загатські «Карпати». А в півфінальному поєдинку доволі легко перемогли «Виноградар» з Великого Раківця 3:0. «Зірка» на чвертьфінальній стадії грала з самобутнім колективом з Білок, зумівши довести матч до післяматчевих пенальті та вийти з неї переможцем. У півфіналі підопічні Веждела змогли обіграти непростого суперника, а саме постійного учасника обласних змагань – «Сільце».

Гра розпочалась без розвідки, оскільки футбольні колективи добре знають один одного. З перших хвилин матчу невеликою перевагою заволоділи греблянські футболісти, що вилилось у забитий гол Івана Кормоша на 14-й хв. Радості вболівальників не було меж. Але команда, яка представляє іршавську ОТГ, не знітилась і наступна 15-хвилинка була за «Зіркою». На 29-й хв. матчу паритет у зустрічі відновив один з кращих захисників турніру Василь Костянинець. Далі гра йшла на зустрічних курсах. Спочатку брідський нападник Михайло Кучінка провірив на міцність поперечину воріт Олександра Гайдука, а вже в наступних двох атаках «Гребля» за допомогою одного з найкращого на полі в той день Василя Галаса нанесла два небезпечні удари по воротах «Зірки». Але «на висоті» був Іван Лацко, який забігаючи на перед, став героєм фіналу.

У другому таймі команди діяли обережніше. Далась взнаки як і ціна помилки у фінальному матчі, так і втомленість футбольних дружин. Хоча, до честі футболістів, вони показали футбол гідний фіналу з високими швидкостями, хорошою технікою та великим бажанням здобути вольову вікторію. Один з таких моментів наприкінці зустрічі мав футболіст «Зірки» Назар Бобик, але не зумів влучити головою у порожні ворота. Отже, результативна нічия і знову серія післяматчевих одинадцятиметрових ударів. Іван Лацко зумів відбити аж 4 удари, тим самим нагородивши «Зірку» (Брід) та своїй партнерів красенем-кубком та золотими медалями цьогорічного турніру, повідомляє Федерація футболу Іршавського району.