32358
14:22 1.082021

Переможний старт ФК «Минай». Фото

Спорт 11911

Команда з Ужгородщини успішно провела перший офіційний матч сезону 2021/22, здобувши мінімальну перемогу над «Олександрією» (1:0) у другому турі української Прем’єр-ліги.

Початок футбольного сезону 2021/22 дещо схожий на попередній. Як і рік назад, матч стартового туру за участі закарпатської команди перенесли (гра проти київського «Динамо» відбудеться 11 серпня), а в другий ігровий тиждень колектив Василя Кобіна приймав «Олександрію».

Минулоріч наші хлопці обіграли представника Кіровоградщини з рахунком 1:0. Тепер цей результат «Минай» повторив. На 90% оновлена команда рішуче була налаштована на стартовий поєдинок сезону й продемонструвала доволі хорошу гру. Що важливо, вдалося забити і не пропустити у відповідь.

У перші пів години зустрічі гольових нагод майже не виникало, а ось під ендшпіль першого тайму команди створили три небезпечні моменти. На 41-й хв. Владислав Бабогло завдавав потужного удару здалеку, який у стрибку парирував Данило Кучер. Через дві хвилини минайці відповіли дальнім ударом Дмитра Білонога, та взяттю воріт завадив рикошет від захисника, після якого м’яч пролетів над поперечиною. Хорошу нагоду для взяття воріт мав також зірковий новачок «Минаю» – Євген Селезньов. 11-й номер команди-господаря завдавав ефектного удару через себе, але голкіпер «Олександрії» з цим ударом впорався.

Одразу на старті другого тайму олександрійці могли повести в рахунку, та Клаудіо Пауль Спінеллі з гострого кута не поцілив у дальній від себе кут воріт. На 57-й хв. ще одна гольова нагода була в Селезньова, проте Євген після верхової передачі від Сіаки Баґайоко головою пробив неточно.

На 76-й та 88-й хв. гості змарнували два моменти (Данило Кучер спочатку відбив удар з розвороту Володимира Одарюка, а згодом парирував постріл злету у виконанні Дениса Мірошніченка), а на 90-й пропустили (активний Сіаки Баґайоко підбрав м’яч на лівому фланзі і навісив у карний майданчик, де захисники не змогли належним чином вибити «снаряд» і Олег Вишневський, опинившись на чудові ударній позиції, вколотив м’яч у сітку воріт).

Фінального штурму від олександрійців не вийшло і «Минай» зумів втримати переможний рахунок (1:0). Такий результат вселяє позитив та надію у серця закарпатських вболівальників.

«Минай»  «Олександрія» – 1:0 (0:0)

Гол: Олег Вишневський 90.

«Минай»: Данило Кучер, Євген Селезньов (Рустам Ахмедзаде 69), Олександр Петрусенко, Сіака Баґайоко, Данило Книш (Ігор Гончар 58), Ельдар Кулієв (Антон Байдал 78), Віктор Лиховидько, Олексій Хахльов (Михайло Месхі 69), Дмитро Білоног (Олег Вишневський 78), Богдан Векляк, Олег Горін.

Головний тренер – Василь Кобін.

«Олександрія»: Олег Білик, Владислав Бабогло, Кирило Ковалець (Андрій Новіков 84), Дмитро Шастал (Володимир Одарюк 46), Іван Калюжний (Кирило Дришлюк 63), Максим Третьяков (Олег Кожушко 70), Денис Мірошніченко, Олександр Демченко, Андрій Цуріков, Каспарс Дубра (К), Денис Устименко (Клаудіо Пауль Спінеллі 46).

Головний тренер Юрій Гура.

Інші матчі 2-го туру:

«Львів» – «Шахтар» (Донецьк) – 0:3,

«Колос» (Ковалівка) – «Металіст 1925» (Харків) – 1:0,

«Чорноморець» (Одеса) – «Дніпро-1» – 0:3,

1 серпня (неділя)

17.00. «Маріуполь» – «Десна» (Чернігів),

19.30. «Динамо» (Київ) – «Верес» (Рівне),

19.30. «Ворскла» (Полтава) – «Рух» (Львів),

2 серпня (понеділок)

19.30. «Інгулець» (Петрове) – «Зоря» (Луганськ).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах