ko.net.ua

Ужгородським футболістам ніяк не вдається покинути дно турнірної таблиці

Початок дебютного сезону в Першій лізі України успішним для ФК «Ужгород» не назвеш. Представники Срібної землі зі стартового туру опустилися на крайню, 16-ту, сходинку турнірної таблиці й досі не можуть її залишити.

Були великі сподівання, що минулої неділі, 22 серпня, ужгородці таки зуміють здобути дебютну перемогу. На своєму полі команда Михайла Іваниці приймала «ВПК-Агро» (Шевченківка), яке також перебувало внизу турнірної таблиці.

Вже в дебюті зустрічі нашій команді вдалося вийти вперед: на 7-й хв. Адріан Пуканич виконав верхову передачу на ближню стійку воріт, де Микола Гайдучик головою переправив м’яч у ворота. Втримати позитивний результат господарям не вдалося і вже через п’ять хвилин гості відновили паритет (подачу Євгенія Шевченка у штрафний майданчик ужгородців повинні були перервати захисник та голкіпер, однак вони в цьому епізоді зіграли незграбно і м’яч дістався Станіславу Кулішу, якому залишалося лише направити круглого у незахищений кут воріт).

Рахунок 1:1 тримався до 75-ї хв., допоки у ворота «Ужгорода» не призначили 11-метровий удар (не за правилами у власному штрафному майданчику зіграв Віктор Ряшко). Виконувати вирок арбітра взявся Станіслав Куліш і за мить вивів гостей уперед. На досягнутому 9-й номер «ВПК-Агро» не зупинився і за п’ять хвилин до завершення основного часу зустрічі оформив хет-трик (цього разу нападник завдав результативного удару з розвороту поблизу лінії воротарського майданчика).

У підсумку поєдинок завершився вольовою перемогою команди з Дніпропетровської області з рахунком 1:3. А закарпатський ФК з одним заліковим балом в активі продовжує займати останню сходинку турнірної таблиці.

Наступного дня після поєдинку на офіційному сайті ФК «Ужгород» з’явилася інформація, що Михайло Іваниця подав у відставку. Тепер виконувати обов’язки головного тренера буде його помічник – Богдан Блавацький.

Можливо, зміни на тренерському містку нададуть команді психологічного поштовху і вона зможе вибратися з цієї неприємної ситуації. Вже 28-го серпня «Ужгород» зіграє свій наступний поєдинок. На виїзді наша команда протистоятиме «Краматорську», який перебуває на четвертій сходинці турнірної таблиці.

Олег МИКИТА