32617
09:58 30.082021

На Закарпатті відбувся тренувальний баскетбольний табір Terra Teiwaz

Спорт 3927

На Закарпатті відбувся тренувальний табір Terra Teiwaz. Під час його роботи вперше відбувся тестовий турнір з баскетболу 4х4 серед команд дітей віком 9-11 років.

Для проведення турніру підготували два баскетбольні корти розміром 11 на 24 метри з висотою баскетбольних кілець 250 см та 280 см. Обрано формат для турніру 3 тайми по 8 хвилин, зі складом команд по 6 гравців, м’яч розмір №5.

У турнірі брали участь команди з Києва, Борисполя, Боярки, Черкас та Івано-Франківська. Результати ігор не визначалися, всі гравці отримали ігрову практику та призи.

Звичайно, м’яч №5 та низькі кільця дають змогу молодим гравцям розширити технічний арсенал дій на корті. Велику увагу приділили баскетбольним конструкціям, винос баскетбольного щита від стіни 1м 25см, це є один із основних моментів для організаторів змагань 4х4, які проводилися поперек основного корту.

Формат баскетбольного свята тривав три дні. Перший день відбувся турнір 3х3 на одне кільце. Другий день турнір 4х4 на два кільця, а третій день – турнір 5х5 на основний корт.

Крім ігор, також відбулися конкурси штрафних кидків, передачі м’яча, кидків, командна естафета.

Діти отримали велике задоволення, як і самі тренери кемпу. Під час роботи табору його гостями стали гравці чоловічої юніорської збірної України U-18 з баскетболу 3х3.

Джерело

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах