32623
12:48 30.082021

Закарпатська команда здійснила сенсацію

Спорт 18343

Минулого вікенду на Срібній землі було свято футболу: у гості завітав один із найсильніших українських клубів – донецький «Шахтар». 29 серпня «гірники» зустрічалися з «Минаєм».

На матч 6-го туру української Прем’єр-ліги завітало майже 6 тис. уболівальників. Атмосфера на ужгородському стадіоні «Авангард» панувала чудова, всі були в передчутті хорошого футболу. Донеччани були абсолютними фаворитами протистояння і мало хто сподівався, що закарпатська команда зуміє відібрати очки в претендента на чемпіонство.

Стартова 15-хвилинка пройшла без небезпечних моментів, проте в цей період відбувся один із ключових епізодів у матчі (донецька команда залишилася в меншості). Новачок «Шахтаря» – Марлон – протягом семи хвилин двічі грубо порушив правила і отримав попередження, за якими послідувало вилучення.

Граючи в більшості, минайцям було легше стримувати позиційні атаки іменитого суперника, та все ж гострі моменти біля володінь Данила Кучера інколи виникали. Нагоди для взяття воріт у перші пів години зустрічі мали Манор Соломон та Лассіна Траоре, проте в першому епізоді голкіпер здійснив сейв, а в другому – м’яч пролетів повз ворота.

Та зберегти свої ворота неушкодженими господарям не вдалося. На 33-й хв. оборонці не за правилами зупинили Лассіну Траоре і Катерина Монзуль вказала на «позначку». 23-й номер «Шахтаря» вирішив сам виконати 11-метровий удар і не прогадав (за хвилину рахунок став 0:1). Під ендшпіль першого тайму гості могли подвоїти свою перевагу, та закарпатців врятувала стійка (у цьому епізоді з-за меж карного майданчика пробивав Манор Соломон).

У другій половині зустрічі минайці сповна користувалися більшістю й не давали донеччанам створювати гольові моменти. Натомість самі на 76-й хв. провели бажану результативну атаку й зрівняли рахунок: Ігор Гончар навісив у штрафний майданчик із правого флангу, Олег Вишневський спиною скинув м’яч на Рустама Ахмедзаде, який у стрибку головою переправив круглого у ворота. Після пропущеного м’яча «Шахтар» помчав забивати другий гол, та в команди Роберто Де Дзербі попереду нічого не виходило.

Вже в доданий арбітром час команди зазнали чисельних втрат: червоні картки перед собою побачили Ельдар Кулієв («Минай») та Додо («Шахтар). Однак на гру це вже не вплинуло, оскільки за кілька миттєвостей після цього пролунав фінальний свисток, що зафіксував сенсаційний результат (1:1). «Минай» вперше в своїй історії відібрав очки в 13-разового чемпіона України.

Наступний тур УПЛ відбудеться майже через два тижня. На своєму полі представники Срібної землі зіграють із конкурентом у боротьбі за виживання – одеським «Чорноморцем».

«Минай» – «Шахтар» (Донецьк) – 1:1 (1:0)

Голи: Рустам Ахмедзаде 76 – Лассіна Траоре 34 (пен.).

«Минай»: Данило Кучер, Віктор Лиховидько (Антон Байдал 73), Богдан Векляк, Олег Горін, Ігор Гончар, Олег Синьогуб, Дмитро Білоног (Богдан Коваленко 62), Євген Селезньов (Олег Вишневський 73), Рустам Ахмедзаде (Міслав Матіч 89), Олександр Петрусенко, Михайло Месхі (Ельдар Кулієв 62).

Головний тренер – Василь Кобін.

«Шахтар»: Андрій П’ятов, Додо, Сергій Кривцов, Марлон, Тарас Степаненко, Маркос Антоніо, Марлос (Георгій Судаков 69), Тете (Вітао 20), Манор Соломон (Майкон 69), Лассіна Траоре (Данило Сікан 84), Ісмаїлі (Віктор Корнієнко 84).

Головний тренер – Роберто Де Дзербі.

Результати інших матчів 6-го туру:

«Чорноморець» (Одеса) – «Олександрія» – 2:2,

«Інгулець» (Петрове) – «Маріуполь» – 3:0,

«Металіст 1925» (Харків) – «Дніпро-1» – 1:2,

«Динамо» (Київ) – «Колос» (Ковалівка) – 7:0,

«Десна» (Чернігів) – «Верес» (Рівне) – 0:4,

«Зоря» (Луганськ) – «Ворскла» (Полтава) – 1:0,

«Рух» (Львів) – «Львів» – 1:0.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах