32682
13:13 6.092021

Ужгородський фехтувальник – призер міжнародних змагань

Спорт 13278

Протягом двох днів, 4–5 вересня, в ужгородському СК «Юність» тривав ХХII міжнародний турнір країн Карпатського єврорегіону з фехтування на шпагах, присвячений пам’яті заслуженого тренера України Василя Герея.

До обласного центру Закарпаття приїхали найсильніші українські фехтувальники 2005–2008 р.н., оскільки цей турнір є рейтинговим і очки, здобуті на ньому, впливають на відбір до чемпіонатів Європи і світу. Також на Срібну землю завітали спортсмени з Туреччини, які значно підвищили рівень конкуренції.

У перший день, 4 вересня, змагалися хлопці, а в другий, 5 вересня, – дівчата. В обох категоріях тривала цікава та безкомпромісна боротьба, а інтрига зберігалася від старту до завершення змагань.

92 учасники – саме стільки вийшло на старт змагань серед хлопців (майже чверть усіх спортсменів представляли Закарпаття). На жаль, тріумфувати нашим спортсменам не вдалося, а от на п’єдестал пошани один закарпатець таки піднявся. Ужгородець Кирило Лепканич продемонстрував високий рівень підготовки, показав хорошу техніку і відзначився великою жагою до перемоги, завдяки чому вдалося вибороти бронзову медаль. Разом з ним на третю сходинку п’єдесталу пошани піднявся львів’янин Лев Майстренко. А переможцем змагань став гість із Туреччини – Йєтер Ялгін. У фінальному протистоянні він переміг киянина Максима Микитенка (15:14), який у підсумку був нагороджений срібною нагородою.

У змаганнях серед дівчат виступило 67 фехтувальниць, близько 20 з яких були закарпатками. У цій віковій групі не виявилося рівних столичній фехтувальниці Емілі Конрад. Донька чемпіонки світу та Європи Наталії Конрад у фіналу здолала львів’янку Аліну Дмитрук (15:10). Бронзовими призерками стали представниці міста Лева – Валерія Білоус-Гріджак і Анна Максименко. Закарпаткам потрапити до переліку найкращих не вдалося.

Переможці та призери турніру були нагороджені медалями, кубками та цінними подарунками.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах