ko.net.ua

Ужгородський фехтувальник – призер міжнародних змагань

Протягом двох днів, 4–5 вересня, в ужгородському СК «Юність» тривав ХХII міжнародний турнір країн Карпатського єврорегіону з фехтування на шпагах, присвячений пам’яті заслуженого тренера України Василя Герея.

До обласного центру Закарпаття приїхали найсильніші українські фехтувальники 2005–2008 р.н., оскільки цей турнір є рейтинговим і очки, здобуті на ньому, впливають на відбір до чемпіонатів Європи і світу. Також на Срібну землю завітали спортсмени з Туреччини, які значно підвищили рівень конкуренції.

У перший день, 4 вересня, змагалися хлопці, а в другий, 5 вересня, – дівчата. В обох категоріях тривала цікава та безкомпромісна боротьба, а інтрига зберігалася від старту до завершення змагань.

92 учасники – саме стільки вийшло на старт змагань серед хлопців (майже чверть усіх спортсменів представляли Закарпаття). На жаль, тріумфувати нашим спортсменам не вдалося, а от на п’єдестал пошани один закарпатець таки піднявся. Ужгородець Кирило Лепканич продемонстрував високий рівень підготовки, показав хорошу техніку і відзначився великою жагою до перемоги, завдяки чому вдалося вибороти бронзову медаль. Разом з ним на третю сходинку п’єдесталу пошани піднявся львів’янин Лев Майстренко. А переможцем змагань став гість із Туреччини – Йєтер Ялгін. У фінальному протистоянні він переміг киянина Максима Микитенка (15:14), який у підсумку був нагороджений срібною нагородою.

У змаганнях серед дівчат виступило 67 фехтувальниць, близько 20 з яких були закарпатками. У цій віковій групі не виявилося рівних столичній фехтувальниці Емілі Конрад. Донька чемпіонки світу та Європи Наталії Конрад у фіналу здолала львів’янку Аліну Дмитрук (15:10). Бронзовими призерками стали представниці міста Лева – Валерія Білоус-Гріджак і Анна Максименко. Закарпаткам потрапити до переліку найкращих не вдалося.

Переможці та призери турніру були нагороджені медалями, кубками та цінними подарунками.

Олег МИКИТА