ko.net.ua

Закарпатські гандболістки не змогли обіграти херсонок

22–23 жовтня відбулася більшість ігор 3-го туру жіночої Суперліги України з гандболу сезону 2021/22. Ужгородські «Карпати» гостювали у Херсоні, де зійшлися з місцевою «Дніпрянкою».

Напередодні третього туру команда Бориса Петровського випереджала своїх суперниць на два залікові бали (6 проти 4). У виїзних матчах «карпатівки» прагнули здобути максимальний результат і збільшити свою перевагу, однак обидва протистояння пройшли не за їхнім сценарієм і ужгородки зазнали фіаско.

Перша гра

Перша половина зустрічі проходила за доволі рівної гри. Більшість часу невеликою перевагою володіли господарки, однак під ендшпіль першого тайму гості вирвалися вперед і пішли на перерву, будучи попереду, – 13:14.

На початку другої 30-хвилинки «карпатівки» збільшили свою перевагу до двох м’ячів (13:15), однак далі гра в нашої команди розклеїлася (закарпатки часто помилялися в захисті й не реалізували чимало перспективних атак) і «Дніпрянка» перехопила ініціативу. На 45-й хв. поєдинку херсонки створили собі комфортну перевагу в п’ять м’ячів (25:20), яку вони вже не відпустили. Фінальна сирена зафіксувала рахунок – 31:27.

Результативними діями у складі «Карпат» відзначилися Яна Готра (10 м’ячів), Анастасія Полєтаєва (6), Каріна Колодюк (6), Каріна Байрак (4) і Валерія Нестеренко (1).

Друга гра

У першій 30-хвилинці на майданчику точилася напружена і безкомпромісна боротьба, а лідер у рахунку змінювався близько п’яти разів. На момент завершення першого тайму херсонки випереджали ужгородок на один точний кидок (18:17).

На початку другої половини гри був подібний сценарій, а от далі спостерігалося домінування господарок. Колектив Бориса Милославського потужніше діяв у нападі й надійніше грав в обороні, завдяки чому вдавалося нарощувати свою перевагу. У підсумку «Дніпрянка» святкувала перемогу – 34:27.

За нашу команду в цій грі відзначалися: Каріна Колодюк (7 м’ячів), Каріна Байрак (5), Яна Готра (5), Ольга Макаренко (4), Валерія Нестеренко (3), Вероніка Фучко (2), Каріна Соскида (1).

У паралельних поєдинках 3-го туру львівська «Галичанка» двічі обіграла миколаївський «Реал» (34:24 та 32:27), а матчі між київським «Спартаком» та столичним «ТНУ-ДЮСШ-21» були перенесені.

У турнірній таблиці «Карпати» йдуть третіми. В активі ужгородської команди 6 очок, рівно стільки, як у «Реала», котрий розташувався позаду. А на вершині знаходиться «Галичанка» та «Дніпрянка», які набрали 12 та 8 пунктів відповідно.

Олег МИКИТА