ko.net.ua

У Мукачеві триває першість з петанку у рамках відзначення Дня Святого Мартина

6 листопада, в парку Центральний, розпочалися змагання з петанку. Їх приурочили до щорічного свята покровителя міста – Святого Марина. Гратимуть учасники два дні, таким чином визначать найкращих.

“Цього року нам довелося трохи підкореговути дату змагань. Хоча вони приурочені до дня покровителя міста, але ми проводимо їх трохи раніше, бо орієнтувалися на погоду. Нам поки дуже щастить!”, – розповідає керівник Мукачівського петанк-клубу Юрій Кравчук. Чоловік зазначає, що цьогорічні змагання відвідали команди з Ужгорода, Івано-Франківська, Стрия та Львова. Також вперше, до Мукачева приїхала учасники з Вишгорода.

Петанк, для усіх його учасників, не просто гра, а важлива частина життя. Пітер, наприклад, який одружився на закарпатці, та переїхав жити до Ужгорода з Бельгії, зізнається що обожнює петанк, грає все життя і радіє, що у нього є можливість продовжувати робити це і на Закарпатті. “В нашій країні цей вид спорту надзвичайно популярний. В петанк грають дуже багато людей. Ми з дружиною, коли переїхали жити до Ужгорода, то відразу знайшли клуб, де грають у цю гру”, – розповідає чоловік.

Серед молодих учасників змагань – спортсмени зі Львова, які створили свій клуб два роки тому. “Ми частенько їздимо на змагання. Поки наш найбільший результат – це друге місце на всеукраїнських змаганнях. Та наша мрія звісно бути першими. Для цього ми багато тренуємося, а ще мріємо, аби петанк став олімпійським видом спорту і ми там також змогли позмагатися”, – каже член львівскької команди Сергій.

Молода команда зі Львова

Що таке бути переможцем всеукраїнських змагань добре знає Василь Аксьонов з Мукачева. У чоловіка вже чималий досвід, незважаючи на те, що петанк з’ явився в його житті випадково. Спортсмен захопився грою відпочиваючи у Єгипті. Саме там спробував свої сили вперше. Сьогодні вже без петанку не уявляє свого життя, зізнається чоловік.

Василь Аксьнов

Гратимуть команди два дні, 6 та 7 листопада. Переможця визначать у дисциплінах тет-а-тети і дуплети.

Ірина ГРАБКО