ko.net.ua

Важкий виїзд ужгородських гандболісток

Минулого тижня стартувало друге коло першого етапу жіночої Суперліги України з гандболу сезону 2021/22. 12–13 листопада в рамках 6-го туру ужгородські «Карпати» на виїзді протистояли миколаївському «Реалу».

Напередодні очних зустрічей команди Бориса Петровського та Олександра Гурського мали однакову кількість очок (по 10) і займали сусідні місця в турнірній таблиці (третє й четверте відповідно). Матчі в Миколаєві повинні були визначити фаворита в боротьбі за топ-3.

Обидва протистояння проходили в безкомпромісній боротьбі й вийшли видовищними для вболівальників, але непростими для гандболісток.

Перший поєдинок

У першому таймі на майданчику точилася рівна боротьба. Команди по черзі володіли ініціативою, не відпускаючи суперниць на велику відстань. У підсумку перша половина зустрічі завершилася результативною нічиєю – 16:16.

Вирішальною в цій грі була стартова 10-хвилинка другого тайму. Господарки здійснили ефектний ривок 9:0 і відірвалися від гостей на комфортну відстань (25:16). Закарпатки наприкінці матчу намагалися відігратися, та їхні намагання успіхом не увінчалися. «Карпатівки» скоротили відставання до п’яти м’ячів (34:29), і на цьому час гри був вичерпаний.

Зазначимо, що по шість м’ячів у складі закарпатського ГК закинули Ольга Макаренко, Анастасія Полєтаєва та Каріна Колодюк. На рахунку Каріни Байрак п’ять результативних кидків, а Мілани Шукаль та Валерії Нестеренко – по два. Ще по одному точному кидку завдали Каріна Соскида й Тетяна Олійник.

Другий поєдинок

На стартових хвилинах у рахунку лідирували миколаївки, а вже з 6-ї хвилини ініціатива перейшла до ужгородок. Наші гандболістки надійно грали в захисті (зокрема завдяки якісній роботі голкіпера Єлизавети Воронько) та результативно в нападі. На екваторі першого тайму перевага «Карпат» сягала п’яти точних кидків (3:8), а на момент свистка на перерву трохи зменшилася (12:15).

Як і в п’ятничній грі, закарпатки провалили старт другої 30-хвилинки. Миколаївки зробили ривок 6:0 і опинилися попереду (18:15). За 12 хвилин до завершення поєдинку ужгордки відновили рівновагу (24:24), та на фінальний штурм представниць Срібної землі не вистачило. Кінцівка зустріч була за «Реалом», який у підсумку святкував перемогу з рахунком 33:30.

Результативними кидками у складі «Карпат» відзначилися Каріна Байрак (10), Каріна Колодюк (7), Ольга Макаренко (3), Каріна Соскида (2), Мілана Шукаль (2), Валерія Нестеренко (2), Олена Пилип’юк (2), Надія Кучерява (1) та Вероніка Фучко (1).

У паралельних іграх 6-го туру херсонська «Дніпрянка» на виїзді двічі обіграла столичний «ТНУ-ДЮСШ-21» (41:13 та 33:20), а матчі між львівською «Галичанкою» та київським «Спартаком» відбудуться дещо пізніше.

Турнірне розташування команд: 1. «Галичанка» – 20 очок (10 матчів). 2. «Дніпрянка» – 19 (12). 3. «Реал» – 14 (12). 4. «Карпати» – 10 (12). 5. «Спартак» – 1 (8). 6. «ТНУ-ДЮСШ-21» – 0 (10).

Наступним суперником ужгородок буде аутсайдер чемпіонату – ТНУ-ДЮСШ-21. Матчі відбудуться на початку грудня на майданчику закарпатської команди.

Олег МИКИТА