33910
13:09 13.122021

Ужгородські та херсонські гандболістки обмінялися перемогами

Спорт 4917

У 8-му турі жіночої Суперліги України з гандболу ужгородські «Карпати» приймали херсонську «Дніпрянку». Матчі відбулися 10 та 11 грудня на «Карпати-Арені».

Закарпатська команда ризикує завершити перший етап змагань за межами топ-3, тому втрачати очки в матчі з «Дніпрянкою» було небажано. Та якщо в першому протистоянні нашим гандболісткам удалося здобути позитивний результат, то в другому – представниці Срібної землі зазнали фіаско.

Перша гра

У першій половині зустрічі невеликою перевагою володіли гості. Вони першими відкрили рахунок і більшу частину ігрового часу були попереду. Однак перед перервою підопічні Бориса Милославського втратили лідерську позицію, і на відпочинок команди пішли за нічийного рахунку – 14:14.

У другому таймі господарки додали і змінили хід зустрічі на свою користь. Вони краще за суперника оборонялися й частіше доводили атаки до логічного завершення. За підсумками важкої та безкомпромісної боротьби перемогу святкували закарпатки. Фінальна сирена зустрічі зафіксувала рахунок 30:27.

Значний внесок у звитягу «Карпат» зробили Яна Готра (9 м’ячів), Анастасія Полєтаєва (8), Мілана Шукаль (4), Каріна Колодюк (4), Ольга Макаренко (2), Дарина Кот (2), Каріна Байрак (1) і Тея Чіковані, яка здійснила велику кількість сейвів.

Друга гра

Як і в попередній зустрічі, боротьба точилася на кожному квадратному метрі майданчика. Жоден з колективів не хотів поступатися, тож викладався на максимум і боровся до кінця.

У першій половині поєдинку були «гойдалки»: лідер у рахунку змінювався щонайменше чотири рази, а на перерву команди пішли за паритету – 11:11. Старт другого тайму був за «карпатівками» (наша команда випереджала суперниць на два точні кидки), але на екваторі другої 30-хвилинки херсонки перехопили ініціативу і вже не відпускали її. Декілька разів господарки наближалися до гостей впритул, та завдати вирішального точного удару не вдавалося, і «Карпати» зазнали прикрої мінімальної поразки з рахунком 23:24.

Результативними кидками в складі команди-господаря відзначилися Яна Готра (7), Каріна Байрак (6), Ольга Макаренко (3), Каріна Колодюк (3), Мілана Шукаль (2), Дарина Кот (1) та Анастасія Полєтаєва (1).

Зазначимо, що в паралельних матчах 8-го туру київський «Спартак» на виїзді переміг столичний «ТНУ-ДЮСШ-21» (44:21 та 30:21), а львівська «Галичанка» – миколаївський «Реал» (34:26 та 27:21).

Лідерство в турнірній таблиці втримує «Галичанка», котра здобула 28 очок (14 ігор). Другою йде «Дніпрянка» (21 очко, 16 ігор), третім – «Реал» (18 очок, 16 ігор), четвертими – «Карпати» (16 очок, 16 ігор). «Спартак» наразі п’ятий (9 очок, 14 ігор), а «ТНУ-ДЮСШ-21» – шостий (0 очок у 16 протистояннях).

Наступні матчі за участю команди Бориса Петровського заплановані на 22–23 грудня (на виїзді наші гандболістки протистоятимуть київському «Спартаку»).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах