ko.net.ua

Ужгородські та херсонські гандболістки обмінялися перемогами

У 8-му турі жіночої Суперліги України з гандболу ужгородські «Карпати» приймали херсонську «Дніпрянку». Матчі відбулися 10 та 11 грудня на «Карпати-Арені».

Закарпатська команда ризикує завершити перший етап змагань за межами топ-3, тому втрачати очки в матчі з «Дніпрянкою» було небажано. Та якщо в першому протистоянні нашим гандболісткам удалося здобути позитивний результат, то в другому – представниці Срібної землі зазнали фіаско.

Перша гра

У першій половині зустрічі невеликою перевагою володіли гості. Вони першими відкрили рахунок і більшу частину ігрового часу були попереду. Однак перед перервою підопічні Бориса Милославського втратили лідерську позицію, і на відпочинок команди пішли за нічийного рахунку – 14:14.

У другому таймі господарки додали і змінили хід зустрічі на свою користь. Вони краще за суперника оборонялися й частіше доводили атаки до логічного завершення. За підсумками важкої та безкомпромісної боротьби перемогу святкували закарпатки. Фінальна сирена зустрічі зафіксувала рахунок 30:27.

Значний внесок у звитягу «Карпат» зробили Яна Готра (9 м’ячів), Анастасія Полєтаєва (8), Мілана Шукаль (4), Каріна Колодюк (4), Ольга Макаренко (2), Дарина Кот (2), Каріна Байрак (1) і Тея Чіковані, яка здійснила велику кількість сейвів.

Друга гра

Як і в попередній зустрічі, боротьба точилася на кожному квадратному метрі майданчика. Жоден з колективів не хотів поступатися, тож викладався на максимум і боровся до кінця.

У першій половині поєдинку були «гойдалки»: лідер у рахунку змінювався щонайменше чотири рази, а на перерву команди пішли за паритету – 11:11. Старт другого тайму був за «карпатівками» (наша команда випереджала суперниць на два точні кидки), але на екваторі другої 30-хвилинки херсонки перехопили ініціативу і вже не відпускали її. Декілька разів господарки наближалися до гостей впритул, та завдати вирішального точного удару не вдавалося, і «Карпати» зазнали прикрої мінімальної поразки з рахунком 23:24.

Результативними кидками в складі команди-господаря відзначилися Яна Готра (7), Каріна Байрак (6), Ольга Макаренко (3), Каріна Колодюк (3), Мілана Шукаль (2), Дарина Кот (1) та Анастасія Полєтаєва (1).

Зазначимо, що в паралельних матчах 8-го туру київський «Спартак» на виїзді переміг столичний «ТНУ-ДЮСШ-21» (44:21 та 30:21), а львівська «Галичанка» – миколаївський «Реал» (34:26 та 27:21).

Лідерство в турнірній таблиці втримує «Галичанка», котра здобула 28 очок (14 ігор). Другою йде «Дніпрянка» (21 очко, 16 ігор), третім – «Реал» (18 очок, 16 ігор), четвертими – «Карпати» (16 очок, 16 ігор). «Спартак» наразі п’ятий (9 очок, 14 ігор), а «ТНУ-ДЮСШ-21» – шостий (0 очок у 16 протистояннях).

Наступні матчі за участю команди Бориса Петровського заплановані на 22–23 грудня (на виїзді наші гандболістки протистоятимуть київському «Спартаку»).

Олег МИКИТА