ko.net.ua

«Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – «Вінницькі зубри»: протистояння з інтригою до останніх секунд зустрічі

18–19 грудня в ужгородському СК «Юність» відбулися чергові матчі Першої ліги України з баскетболу сезону 2021/22. У гості до «Ужгорода-УжНУ-ЗОДЮСШ» завітали «Вінницькі зубри».

Ужгородці та вінничани перебувають на різних полюсах турнірної таблиці. Наш колективзаймав останню, 7-му, сходинку, а вінничани – третю. Однак закарпатські баскетболісти вже мали досвід перемог над міцним суперником. У першому колі чемпіонату «Вінницькі зубри» та «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» обмінялися звитягами: у першій грі перемогу святкували господарі (80:53), а в другій – гості (69:73). У рідних стінах колектив Олександра Зубковського прагнув виступити не гірше, ніж на виїзді, і поповнити свій очковий доробок.

Перший матч. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – «Вінницькі зубри» – 82:72

Стартова 10-хвилинка була за гостями: вони краще за господарів оборонялися і результативніше діяли в нападі. Як підсумок – 12:21. Такий перебіг подій не влаштовував закарпатців, тож вони в трьох наступних відрізках гри додали і змінили хід протистояння на свою користь.

У другій чверті господарі наздогнали гостей і на невеликий проміжок часу вийшли вперед, однак перед великою перервою знову віддали ініціативу супернику. Рахунок на табло став 33:36. У третій 10-хвилинці наша команда повторно наздогнала й обігнала вінничан і вже не відпускала лідерство. Перед заключною чвертю рахунок був 60:51.

Наприкінці зустрічі гості намагалися відігратися, та ужгородці не давали супернику шансів. Наші баскетболісти контролювали перебіг подій на майданчику і довели справу до перемоги. Фінальний рахунок зустрічі – 82:72.

Значний внесок у перемогу ужгородського БК зробили Андрій Попадинець (22 очки), Валентин Рипкович (16), Олександр Варга (14), Максим Андреянов (9), Артем Пустовіт (9), Дмитро Піскор (4), Семен Семак (4), Ярослав Терів (2) і Федір Варга (2).

Другий матч. «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» – «Вінницькі зубри» – 76:77

Як і в суботньому поєдинку, краще на старті грали гості. За підсумками першої 10-хвилинки вони випереджали ужгородців на 10 очок (12:22), а на початку другої чверті – на 15 (14:29). Як виявилося згодом, це була найбільша перевага «Вінницьких зубрів» у цій зустрічі.

Наприкінці другої 10-хвилинки закарпатський БК скоротив відставання до 8 пунктів (35:43), а перед заключною чвертю – до 4 (54:58). У завершальній 10-хвилинці на майданчику були «гойдалки» і лідер у рахунку змінювався декілька разів. За секунду (!) до завершення поєдинку наша команда була попереду 76:75, але в останній атаці пропустила й зазнала прикрої поразки в одне очко (76:77).

Результативними кидками у складі «Ужгорода-УжНУ-ЗОДЮСШ» відзначилися Олександр Варга (23 очки), Андрій Попадинець (14), Валентин Рипкович (14), Федір Варга (10), Ярослав Терів (9) і Максим Андреянов (6).

Одна звитяга над вінничанами дозволила команді Олександра Зубковського обійти «КФВ-Говерла-2» (Івано-Франківськ) і піднятися на 6-ту сходинку турнірної таблиці.

Олег МИКИТА