ko.net.ua

В Ужгороді відбувся традиційний Новорічний турнір з фехтування

27 та 28 грудня на доріжки спорткомплексу «Юність» вийшли шпажисти та шпажистки, які боролися на традиційному Новорічному турнірі з фехтування на призи Діда Морозу. Цього разу до участі заявилися понад 150 спортсменів з п’яти областей України.

У перший день змагалися найменші спортсмени. Так, серед юнаків 2011 р.н. і мол. перемогу святкував Ілля Барсуков із Ужгорода, другий киянин Святослав Шевченко, третю сходинку розділили ужгородці Максим Дурда та Віталій Малюк.

Шпажистка із Хмельницького Марія Прозоровська перемогла у наймолодшій категорії дівчат, другою фінішувала Уляна Таран з Києва, а бронза у Лариси Богдан та Богдани Бокоч з Ужгорода.

У категорії хлопців 2009-2010 р.н. народження переміг Артур Михайлюков зі Львова, срібло в Іллі Барсукова з Ужгорода, а бронзу поділили ужгородці Микола Гумен та Михайло Мацур.

Серед дівчат цього віку золото забрала Маргарита Ангарська з Києва, на другій сходинці ужгородка Поліна Васильченко, треті – Ксенія Васильченко та Поліна Варфоломеєва (обидві – Ужгород).

Ужгородець Мирон Дурневич переміг серед юнаків 2007-2008 р.н., другим тут став киянин Владислав Штангеєв, а бронза у Гліба Безумова та Максима Ковальчука зі Львова.

Ужгородка Дарія Сегедій виборола золото такої вікової групи серед дівчат, срібло у киянки Маргарити Ангарської, на третьому місці Ганна Буц та Поліна Васильченко з Ужгорода.

У другий день змагалися кадети. Так серед хлопців найсильнішим виявився Антон Горецький із Ужгорода, другий Кирил Духота із Тернополя, а треті – ужгородці Станіслав Присяжний та Мирон Дурневич. Серед кадеток золото завоювала Устіна Огон з Хмельницького, срібло у Анастасії Голич з Ужгорода, бронза – у Юлії Фатули та Ксенії Куштан.

Завершували програму змагань дорослі фехтувальники. Так, Артем Матевосов виграв чоловічу категорію, другим фінішував Антон Горецький, бронзові нагороди у Андрія Кузьми та Павла Гумена. Олександра Лазаренко має золото серед шпажисток. Срібло в Олени Синиці, а третю сходинку поділили Анастасія Блохіна та Марія Кривонос. Тут усі спортсмени та спортсменки із Ужгорода.

Учасників нагородили солодкими подарунками, призери та переможці отримали пам’ятні медалі та кубки.

Олександра АРТЮХІНА