ko.net.ua

Топ-10 досягнень «Минаю» в 2021 році

2021 рік в житті закарпатського клубу був насичений. Давайте згадувати топ-10 найкращих подій минулого року.

Залишилися в УПЛ

На жаль, виконати основне завдання команда в сезоні 2020/2021 не змогла. Не вистачило зовсім трохи. Проте «Минай» залишився в УПЛ і отримав новий шанс. І минайці не просто залишилися, а гідно продовжують боротьбу в еліті українського футболу. Вже у новому сезоні «Минай» набрав більше очок, ніж за другу половину минулого. Віримо, в наступному буде ще більше.

Здобули нові перемоги

У 2021 році закарпатці вперше обіграли ще існуючий тоді донецький «Олімпік» та чернігівську «Десну» (минулий сезон), знову виграли в «Олександрії». Протягом 2021-го року ми в ще 9 матчах з клубами УПЛ здобули нічиї. Це нове досягнення для молодого клубу. Здобули б більше, якби не тотальне невезіння в деяких останніх матчах…

Нічия із «Шахтарем»

Так, це лише один матч і лише 1 очко у турнірній таблиці. Але те, що зробила команда на полі заповненого «Авангарду» 29 серпня увійде в історію клубу. Це не проста нічия із учасником групового етапу Ліги чемпіонів. Це день, коли «минайці» усвідомили, що можуть грати на рівних з будь-якою командою України. І це перший випадок, коли ми здобули очки в матчі з грандом українського футболу. Міг увійти в історію і день 27 листопада, але трохи не вистачило…

Омолодження команди

Другий сезон в УПЛ закарпатський клуб розпочав із суттєвого омолодження складу. Якщо раніше кістяк клубу складали футболісти від 28-29 років, то зараз у нас одна з наймолодших команд вищого дивізіону. І кістяк нинішніх минайців складають хлопці не старше 25. І це радує не тільки закарпатських вболівальників, а й всієї України, адже Петрусенко, Горін, Кулієв, Байдал, Хахльов, Месхі, Книш – це майбутнє нашого футболу.

Перший трансфер

Так, були і раніше переходи минайців у склади інших клубів, сильніших рівнем. Але перехід Рустама Ахмедзаде у склад азербайджанського «Карабаху» – це перший повноцінний трансфер в історії клубу. А ще перший перехід у закордонний клуб, який і зараз гратиме у єврокубках. Будемо сумувати за Русом, але бажаємо йому удачі на новому рівні.

Минайці в збірних

В цьому році гравці «Минаю» нарешті дебютували у національних збірних. В минулому сезоні Анатолій Нурієв вперше зіграв за збірну Азербайджану. Пізніше це повторив Рустам Ахмедзаде. Також Сіяка Багайоко грав за Малі. А ще вперше гравця нашого клубу запросили у молодіжну збірну України – такої честі удостоївся Олег Горін. Ще у резерві молодіжки тепер Кулієв. Сподіваємося, скоро таких гравців побільшає.

Перемога в Першій лізі ДЮФЛ

Одним з найбільших досягнень «Минай» став виступ команд Академії в ДЮФЛ України. В минулому сезоні колективи від U-14 до U-17 стали кращими у своїй зоні в Першій лізі. І здобули право грати у Вищій. А там, до речі, демонструють чудові результати! Вже в дебютному сезоні минайці у загальному клубному заліку йдуть на перерву на 3 місці, випереджаючи навіть ужгородський СДЮШОР.

Перемога U-15

А команда U-15 (зараз вони вже U-16) під керівництвом Рудольфа Балажинця не тільки виграла свою групу в сезоні 2020/2021, а й стала чемпіоном Першої ліги у своєму віці, видавши феноменальну серію з 23 поспіль перемог! Це історичне досягнення не тільки клубу, а й всього Закарпаття! Це дійсно «золота» команда. Тепер вона бореться у Вищій лізі і йде на перерву лідером своєї підгрупи.

Здобутки ДЮСШ

Традиційно, радують успіхи нашої Дитячо-юнацької школи «Минаю». Зараз там займаються близько 200 дітей від 2007 до 2017 року народження. І не просто займаються, а вже змалку здобувають Кубки та трофеї. Вихованці ДЮСШ в цьому році вигравали призові місця як на всеукраїнських змаганнях (Кубок Буковеля, «Carpathia cup», турнір пам’яті М. Михайлини, В. Югаса), так і за кордоном (змагання в Болгарії, Угорщині). Хлопці під керівництвом молодих та сучасних тренерів постійно прогресують та отримують футбольний досвід, необхідний у майбутньому.

Вболівальники

Цей рік ознаменувався і тим, що нарешті матчі «Минаю» змогли відвідувати вболівальники. Ви, знаєте, за вашої підтримки «Минай» завжди грає краще. І «Шахтар», «Динамо», «Колос», «Олександрія», «Чорноморець» та інші команди відчули це сповна. Тільки на грі з «Шахтарем» був встановлений рекорд відвідуваності у історії молодого клубу! І ми ще раз повторюємо – те, що ви з нами – це найважливіше досягнення! Адже граємо для вас! ФК «Минай» від усього серця щиро дякує вам, наші вболівальники, за те, що ви провели цей рік разом з нами! І ми будемо безмежно вдячні, якщо і наступний ви будете разом з нами. Віримо, що в 2022-му на всіх нас чекають нові перемоги та здобутки, повідомляє офіційний сайт ФК «Минай».