ko.net.ua

Ужгородські «Карпати» поступилися лідеру української Суперліги

Минулого тижня поновилася боротьба у жіночій Суперлізі України з гандболу сезону 2021/22. 28–29 січня у рамках 10-го туру ужгородські «Карпати» на виїзді протистояли львівській «Галичанці».

Якщо ще декілька років тому ці команди грали на рівних і саме між ними розігрувалося звання чемпіонок України, то тепер львів’янки беззаперечні лідерки чемпіонату, а ужгородки борються за срібні/бронзові медалі. Беззаперечними фаворитками протистоянь були господарки майданчика.

Якщо на стартових хвилинах першої зустрічі на майданчику була рівна гра, то далі ініціативою володіла «Галичанка». Львів’янки краще оборонялися і результативніше діяли в нападі, завдяки чому зуміли здобути бажаний результат. Після першої половини зустрічі рахунок був 16:12, а на момент фінальної сирени становив – 29:23.

Результативними діями у складі «Карпат» відзначилися Дарина Кот (8 м’ячів), Каріна Байрак (4), Каріна Колодюк (4), Анастасія Полєтаєва (3), Мілана Шукаль (2) і Вероніка Фучко (2).

Повторна зустріч між цими командами проходила за подібним сценарієм. За підсумками першого тайму господарки випереджали гостей на три точні кидки (12:9), а після перерви колектив Віталія Андронова збільшив гандикап до семи м’ячів (27:20)

Точними кидками у складі закарпатського ГК відзначилися Каріна Байрак (7 м’ячів), Дарина Кот (6), Ольга Макаренко (3), Каріна Колодюк (3) і Тетяна Олійник (1).

Зазначимо, що в паралельних матчах 10-го туру миколаївський «Реал» на виїзді обіграв столичний «ТНУ-ДЮСШ-21» (41:20 та 41:16), а херсонська «Дніпрянка» в рідних стінах перемогла київський «Спартак» (29:20 та 28:21).

На цьому завершився перший етап змагань. Вже за декілька днів розпочнеться другий раунд, під час якого команди проведуть ще 10 турів (та цього разу один тур складатиметься тільки з одного поєдинку). Далі за підсумком набраних очок (під час обох етапів) буде визначений чемпіон та двоє призерів.

Олег МИКИТА