34425
15:56 8.022022

Закарпатці змагаються на XXIV зимових Олімпійських іграх

Спорт 7698

Наразі найбільша увага любителів спорту прикута до Пекіну (Китайська Народна Республіка), де з 4 до 20 лютого проходить зимова Олімпіада 2022.

Учасниками цьогорічних Олімпійських ігор стали близько 2 900 спортсменів із 91 країни світи. До програми змагань входять 15 видів спорту, а саме: біатлон, бобслей, гірськолижний спорт, керлінг, ковзанярський спорт, лижне двоборство, лижні перегони, санний спорт, скелетон, сноубординг, стрибки з трампліна, фігурне катання, фристайл, хокей із шайбою та шорт-трек.

Україну представляють 45 спортсменів. Своє представництво наша країна має у 12 із 15 видів спорту. Немає українців тільки в таких видах спорту, як керлінг, ковзанярський спорт та хокей із шайбою.

Відрадно, що на престижних світових змаганнях виступають закарпатці. Наша область делегувала 5 спортсменів: Аннумарі Данчу (сноубординг), Івана Ковбаснюка (гірськолижний спорт), Анастасію Шепіленко (гірськолижний спорт), Олександра Окіпнюка (фристайл) та Анастасію Меркушину (біатлон).

Приємно вражає гірськолижник із Рахівщини – Іван Ковбаснюк. 28-річний спортсмен б’є рекорди. У швидкісному спуску він зайняв 33 місце, що є найкращим показником серед українських спортсменів у цій дисципліні на Олімпійських іграх. А в супергіганті закарпатець показав 32-й час, що є кращим досягненням українців у цій дисципліні за чотири попередні Олімпіади.

На цьому виступи на XXIV зимових Олімпійських іграх для Івана Ковбаснюка не завершуються. Він демонструватиме свої вміння ще в трьох дисциплінах.

А от ужгородська сноубордистка Аннамарі Данча на четвертій для себе Олімпіаді зіштовхнулася з неприємностями. Як розповіла спортсменка, по прильоту до Пекіну в неї виявився позитивний тест на Covid-19, але вже за день до змагань усе було добре і вона отримала дозвіл на старт. Та за кілька миттєвостей до виходу на трасу до спортсменки підійшли представники Оргкомітету й повідомили, що вона не може виступити через, мовляв, позитивний тест. Але представники НОК України оперативно вирішили це питання з МОК і нашу спортсменку таки допустили до старту.

Напевно, ці події залишили певний відбиток на її виступі, і в паралельному гігантському слаломі вона не змогла продемонструвати свої найкращі вміння. Як підсумок – 26 місце.

Інша закарпатка – гірськолижниця Анастасія Шепіленко – вже встигла позмагатися у гігантському слаломі. Її підсумковий результат – 39 місце.

Зазначимо, що берегівець Олександр Окіпнюк у боротьбу ще не вступав, тож у цього спортсмена ще все попереду. Також на дистанцію ще не виходила Анастасія Меркушина. Вона була у резервному списку, але через проблеми зі здоров’ям однієї з наших біатлоністок, закарпатка може отримати шанс позмагатися на головних стартах 4-річчя.

На жаль, поки українським олімпійцям не вдалося здобути медалі. Однак час ще є і можливості в наших спортсменів неодмінно будуть. Тож будемо сподіватися на краще.

Нагадаємо, що на XXIІІ зимових Олімпійських іграх, що проходили у Пхьончхані (Південна Корея), Україна здобула одну золоту медаль.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах