ko.net.ua

Закарпатські гандболісти гостювали в Одесі

Підійшов до завершення перший етап української гандбольної Суперліги серед чоловічих команд сезону 2021/22. 12 лютого у рамках перенесеного матчу 12 туру «Карпати-ШВСМ» на виїзді протистояли «Одесі».

Розраховувати на очки у цій грі було складно, адже в суперниках була третя команда чемпіонату. Одеський ГК має кращий підбір виконавців, а також володіє чималим багажем досвіду. А от закарпатська команда тільки цього сезону дебютувала на найвищому рівні.

Це була друга зустріч «Карпат-ШВСМ» та «Одеси». Ще в жовтні минулого року колектив Віталія Уманця у рідних стінах зазнав поразки з рахунком 23:45. А от у виїзній грі було завдання нав’язати супернику боротьбу.

І розпочиналося все для нашої команди досить непогано. Закарпатські гандболісти злагоджено діяли в обороні і в перші чотири хвилини зберігали свої ворота неушкодженими. Натомість самим удалося провести результативну атаку. Та, як показав час, такий перебіг подій доволі швидко змінився і вже на 6-й хв. одесити вийшли вперед (2:1). За хвилину карпатівці відновили паритет, та згодом знову пропустили і вже не відігравалися.

Із плином часу господарі майданчика набирали хід і на екваторі першого тайму були попереду – 9:5. Закарпатці намагалися не відставати від суперника, та клас давався взнаки. На перерву команди відправилися за рахунку 21:9.

Якщо на початку першої 30-хвилинки перший м’яч було важко закинути господарям, то на старті другої – гостям. Протягом восьми хвилин представники Срібної землі не здійснили жодного результативного кидка. Тим часом одесити нарощували свою перевагу. У підсумку гра завершилася розгромною перемогою «Одеси» з рахунком 38:21.

Результативними діями у складі команди-гостей відзначилися: Ярослав Котюк (8 м’ячів), Ярослав Феєр (4), Станіслав Кириленко (3), Павло Савицький (3), Костянтин Красюн (2) і Нікіта Семидоцький (1).

Хочеться відзначити, що гравець «Карпат-ШВСМ» Ярослав Котюк – очолює бомбардирську гонку Суперліги. У 14 поєдинках наш гандболіст закинув 134 м’ячі, що на один більше, ніж у найближчого переслідувача – представника «Одеси» Дениса Саварина.

На цьому перший етап чемпіонату для закарпатських гандболістів завершився. Згідно з продемонстрованими результатами, наша команда потрапила до групи Б, де боротиметься за 5–8 місця.

Олег МИКИТА