ko.net.ua

Нашим тенісисткам не вдалося досягти хороших результатів

З 9 до 20 березня в Індіан-Веллсі (США) проводиться основна сітка турніру WTA 1000.

Україну на престижних змаганнях представляли п’ятеро тенісисток – Еліна Світоліна, Даяна Ястремська, Марта Костюк, Леся Цуренко та Ангеліна Калініна.

Леся Цуренко – єдина з наших спортсменок, якій довелося проходити кваліфікацію, аби потрапити в основну сітку. На жаль, виконати поставлене перед нею завдання вона не змогла.

Інша наша тенісистка – Даяна Ястремська – припинила боротьбу вже в 1/64 фіналу. Протистояла українці француженка Каролін Гарсія. Перший сет наша співвітчизниця програла 4:6, а в другому перемогла – 7:6. У вирішальній частині поєдинку Даяна була попереду 4:2, але розвинути успіх не змогла. Її суперниця наприкінці двобою додала й вирвала перемогу (5:7).

Успішно подолали перший раунд змагань Ангеліна Калініна та Марта Костюк. Ангеліна впевнено обіграла француженку Клару Бюрель (6:3, 6:2). Марті було важче. Її суперницею виявилася колишня українка, а нині представниця Бельгії – Марина Заневська. Гра була цікавою і тримала в напрузі протягом трьох годин. Два стартові сети доходили до тай-брейку. У першому випадку перемогла Марина Заневська, а в другому – Марта Костюк. У третьому сеті українка продемонструвала характер і все ж вирвала перемогу (7:5).

Але вже в 1/32 фіналу Марту Костюк зупинила бельгійка Елізе Мертенс (рахунок матчу – 2:6, 1:6). Ангеліна Калініна на цій стадії змагань поступилися полячці Ігі Свьонтек (7:5, 0:6, 1:6).

Щодо першої ракетки України, Еліни Світоліної, то згідно з високим рейтингом вона стартувала з другого раунду, а її суперницею стала британка Гаррієт Дарт. Початок матчу був за українкою. У першому сеті Еліна святкувала перемогу 6:2, а в другому поступилася з рахунком 3:6. Більше сил на вирішальну частину зустрічі залишилося в британки. Поєдинок завершився її перемогою з рахунком 3:6.

На жаль, на цьому турнірі українські тенісистки наших сподівань не виправдали. Жодна з них не зуміла пробитися бодай до 1/16 фіналу. Та віримо, що їхні найбільші перемоги ще попереду.

Зазначимо, що паралельно в Індіан-Веллсі також проходить чоловічий турнір(ATP). У кваліфікаційних раундах змагався українець Ілля Марченко, та пробитися до основної сітки йому не вдалося.

Олег МИКИТА