34800
15:42 11.042022

Гранди українського футболу розпочинають серію благодійних матчів

Спорт 5061

Київське «Динамо» та донецький «Шахтар» нещодавно отримали спеціальний дозвіл на виїзд за кордон, де проводитимуть товариські поєдинки з європейськими командами.

Фото ФК «Шахтар» (Донецьк)

Українські клуби заявили, що кошти з реалізації квитків і доходи від реклами будуть передані захисникам України, волонтерським організаціям, медикам, а також спрямовуватимуться на допомогу українцям, які постраждали від війни. Крім цього, такі матчі – це можливість додатково інформувати міжнародну спільноту про жахливу війну в нашій країні.

Першим серію благодійних міжнародних матчів розпочав віце-чемпіон України – донецький «Шахтар». 9 квітня «гірники» в Піреї зустрілися з чинним чемпіоном Греції – «Олімпіакосом».

До цієї гри донеччани підійшли не в оптимальному складі, оскільки частина гравців були відправлені в оренду, а деякі ще не повернулися до розташування команди. Хочеться відзначити появу в складі «Шахтаря» 18-річного закарпатського захисника Андрія Булезу. Молодий гравець у цьому матчі здобув неоціненний досвід гри на високому рівні.

На цю зустріч гравці «Шахтаря» вийшли із написами «STOP WAR», а на футболках, де традиційно пишуть прізвища футболістів, були вказані назви українських міст-героїв,

В українців у цьому поєдинку було декілька моментів для взяття воріт, але реалізувати бодай один із них не вдалося. Натомість суперник на 22-й хв. провів свою єдину результативну атаку і здобув мінімальну перемогу (1:0). Але підсумковий результат у таких іграх – не головне.

Вболівальники, котрі завітали на цей поєдинок, підтримували не тільки свою команду, а й українців, що приємно тішить.

Наступним суперником «Шахтаря» в рамках «Shakhtar Global Tour for Peace» буде «Лехія» (Гданськ, Польща) (гра відбудеться 14 квітня). 19 квітня колектив Роберто Де Дзербі зустрінеться з «Фенербахче» (Стамбул, Туреччина), а 1 травня – з «Хайдуком» (Спліт, Хорватія). Зауважимо, що це попередній список матчів.

А київське «Динамо» серію благодійних поєдинків під гаслом «Match for Peace! Stop the War!» («Матч за Мир! Зупинимо Війну!») розпочне 12 квітня у Варшаві (Польща) грою з «Легією». Також відомо, що 26 квітня кияни зіграють з дортмундською «Борусією» (однією з найкращих команд Бундесліги) на найбільшому стадіоні Німеччини – Signal Iduna Park – який вміщує понад 81 тисячу вболівальників. Імена інших суперників команди Мірчі Луческу стануть відомі дещо пізніше.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах