34875
15:56 26.042022

Провідні футбольні команди України продовжують серію благодійних матчів

Спорт 3969

У період із 19 до 25 квітня київське «Динамо» та донецький «Шахтар» загалом зіграли три благодійні ігри: дві з них у Туреччині та одну в Румунії.

Віцечемпіон України – донецький «Шахтар» – обидва свої поєдинки провів у Туреччині. 19 квітня «гірники» в Стамбулі зустрілися з «Фенербахче», а 25 квітня – в Анталії з місцевим «Антальяспором».

Розповімо вам детальніше про перебіг цих матчів.

На початку гри проти «Фенербахче» у «Шахтаря» виникло декілька перспективних нагод, та використати їх не вдалося. Натомість суперник на 26-й хв. зумів реалізувати свій момент і повів у рахунку. Протягом іншої частини зустрічі небезпечні моменти виникали як в одних, так і в інших, та справа до взяття воріт ніяк не доходила. У підсумку поєдинок завершився мінімальною перемогою господарів із рахунком 1:0.

У протистоянні «Антальяспор» – «Шахтар» активнішими на стартових хвилинах були турки. Саме вони першими відкрили рахунок (сталося це на 8-й хв.). Однак уже на екваторі першого тайму Манор Соломон вирівняв становище (1:1). «Гірники» в цьому поєдинку прагнули перемоги і робили все можливе для цього. І на 76-й хв. їм таки вдалося вдруге увігнати м’яч у сітку воріт: цього разу результативного удару завдав Дмитро Топалов. У завершальній 15-хвилинці українська команда зуміла зберегти свої ворота неушкодженими і довела цю гру до переможного для себе результату (1:2).

Відзначимо, що на поєдинок із «Фенербахче» наша команда вийшла у футболках з фотографією 4-річної українки Аліси, яка всі дні війни ховається в бомбосховищі Маріуполя. А на гру з «Антальяспором» «гірники» вийшли у футболках із фотографією на згадку про 3-місячну українку Кіру Глодан, яка разом із мамою та бабусею загинула в Одесі внаслідок ракетного обстрілу міста російськими військами. Під фото був напис «How many more?» («Скільки ще?»).

Як повідомляє офіційний сайт «Шахтаря», цими акціями клуб хотів нагадати світовій спільноті, що вже понад 200 українських дітей загинули від військової агресії Росії.

Щодо чинного чемпіона України, київського «Динамо», то він у місті Клуж-Напока зустрічався з «ЧФР 1907 Клуж». Гравців на поле стадіону вивели діти, котрі в Румунії врятувалися від жахів страшної війни, яка триває в нашій країні. Футболісти обох команд були з українськими прапорами, а арбітри вдягнули спеціальні футболки, присвячені матчу.

Обидві команди в цьому поєдинку створили чимало гольових епізодів, але використати бодай один із них нікому не вдалося. Того дня вдало діяли голкіпери. Отож українці та румуни розійшлися миром (0:0).

Зазначимо, що кошти з реалізації квитків і доходи від реклами передаються волонтерським організаціям, медикам, а також спрямовуються на допомогу українцям, які постраждали від війни.

На цьому благодійні матчі за участі грандів українського футболу та колективів із Європи не завершуються. Попереду ще декілька яскравих поєдинків.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах