ko.net.ua

В обласному центрі Закарпаття відбувся традиційний мініфутбольний турнір до Дня журналіста

У п’ятницю, 3 червня, на штучному полі ужгородського стадіону «Авангард» проходив ХХІ мініфутбольний турнір медійників краю. Цього року він був благодійним, а зібрані кошти (понад 22 тисячі гривень) передадуть на потреби 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.

Напередодні змагань було прийнято рішення зробити турнір відкритим і запросити на нього місцеві колективи. Загалом на старт вийшли 8 команд, яких розподілили на дві групи. До квартету А ввійшли журналістські колективи («Лобда», «Спорттайм», «Національна спілка журналістів України», «Карпаті Ігоз Со – 21 канал»), а до групи Б – запрошені команди («Ужгородський район», «Ужгород», «Патрульна поліція», «СДЮСШОР»). До слова, вперше участь у цих змаганнях взяла жіноча команда. Йдеться про «СДЮСШОР».

Переможцем групи А стала «Лобда». Гравці цієї команди здобули три переконливі перемоги (9 очок). Друге місце посів «Спорттайм», на рахунку якого дві звитяги у трьох протистояннях (6). Третьою була «НСЖУ» (3), а четвертою – «Карпаті Ігоз Со – 21 канал» (0).

У квартеті Б «Ужгородський район» та «Ужгород» набрали однакову кількість очок (по 7), та за додатковими показниками першим фінішував районний колектив, відповідно містяни стали другими. «Патрульна поліція» була третьою (3), а «СДЮСШОР» – четвертою (0).

Після завершення групового етапу відбулися стикові матчі за підсумкові місця.

У грі за сьоме місце «СДЮСШОР» обіграла «Карпаті Ігоз Со – 21 канал» (6:2). У поєдинку за п’яте місце «Патрульна поліція» здобула мінімальну перемогу над «НСЖУ» (4:3). У матчі за «бронзу» «Ужгород» виявився сильнішим за «Спорттайм» (5:2). А у фіналі «Ужгородський район» обіграв «Лобду» (фінальний рахунок зустрічі – 5:3).

Отож у загальному заліку трійка найсильніших була такою: 1. «Ужгородський район», 2. «Лобда», 3. «Ужгород». А з-поміж журналістських колективів на п’єдестал пошани піднялися: «Лобда» (тріумфатор), «Спорттайм» (срібний призер) і «НСЖУ» (бронзовий призер).

Індивідуальні відзнаки:

– кращий воротар – Костянтин Марко («Ужгород»),

– кращий захисник – Ярослав Зубанич («Спорттайм»),

– кращий нападник – Рудольф Балажинець («Лобда»),

– кращий гравець – Юліан Козуб («Ужгородський район»).

Також відзначили і найстаршого учасника змагань – 72-річного Саболча Нігріні. Він єдиний хто брав участь у всіх розіграшах традиційного мініфутбольного турніру до Дня журналіста. Цього року він навіть зумів відзначитися забитим м’ячем.

Олег МИКИТА