ko.net.ua

Збірна України не зуміла пробитися на чемпіонат світу

Минулого тижня національна збірна України з футболу провела два важливі поєдинки у відборі на світову першість 2022.

Фото УАФ

Для того аби потрапити до Катару, де відбудеться ЧС-2022, команді Олександра Петракова необхідно було здолати двох суперників. Спочатку Шотландію, а потім Уельс.

У перший день літа синьо-жовті на виїзді зустрічалися з шотландцями. Наші хлопці продемонстрували хорошу гру й цілком заслужено здобули перемогу (1:3). Забитими м’ячами у складі збірної України відзначилися Андрій Ярмоленко (33), Роман Яремчук (49) та Артем Довбик (90+). А єдиний гол господарів виявився на рахунку Каллума Макгрегора (79).

Часу на відпочинок після цієї гри не було, оскільки вже 5 червня відбувся вирішальний відбірковий матч з іншою британською командою – Уельсом. На стадіоні «Кардіфф Сіті» ми знову продемонстрували доволі якісний футбол, але того дня фортуна виявилася на боці суперника. Українські футболісти створили чимало небезпечних моментів, однак втілити їх у забиті м’ячі ніяк не вдавалося. То голкіпер вдало діяв у воротах, то м’яч по-зрадницьки летів повз цілі.

А долю цієї зустрічі вирішив один прикрий епізод. На 34-й хв. господарі поля заробили право на штрафний удар. Гарет Бейл виконував подачу, Андрій Ярмоленко намагався головою вибити м’яч, але випадково зрізав його у власні ворота. Отож Уельс виборов мінімальну перемогу (1:0) і здобув путівку на мундіаль.

На жаль, збірна України участі в чемпіонаті світу з футболу 2022 не братиме, та наша головна перемога ще попереду.

Олег МИКИТА