353
09:13 19.042016

Українці у півфіналі ЛЄ!

Спорт 2074

Минулої весни наша країна раділа виходу дніпропетровського «Дніпра» до 1/2 фіналу Ліги Європи. Минув рік і знову наш представник у четвірці кращих команд другого за значимістю футбольного турніру Європи. Цього разу свою історію творить донецький «Шахтар».

265252__max_gal

Гірники у першому матчі 1/4 фіналу, що відбувся у Португалії здобули важливу виїзну перемогу 2:1, що покращило шанси на прохід до наступного раунду. Гра у Львові зібрала велику уболівальницьку аудиторію, яка підганяла донеччан вперед. Команди увійшли в гру без особливих моментів. Чи то придивлялися один до одного, чи то боялися контратак на власні ворота. «Шахтаря» нічийний рахунок влаштовував, а ось «Бразі» потрібно було забивати, щонайменше двічі. Першу частину тайму команди провели без небезпечних моментів, а ось на 24-й хв. Коваленко заробив пенальті, який чітко реалізував Срна – 1:0.

Після забитого м’яча «гірники» додали, і створювали момент за моментом. Найближчим до взяття воріт був Ф. Ферейра, та гостей врятувала стійка. Захисникам перепочити не давали Ісмаїлі і Тайсон, котрі загострювали дії української команди попереду. Під завершення тайму господарі вбили інтригу в цьому протистоянні: Срна виконав подачу у штрафну, де Ф. Ферейра не встиг до м’яча, проте захисник португальської команди зрізав м’яч у власні ворота – 0:2.

Не встигли футболісти після перерви розігрітися, як на 50-й хв. «Шахтар» відзначився знову. Цього разу автором забитого м’яча став Коваленко. Згодом на вістрі були Ф. Ферейра та Малишев, але ні одному ні іншому довести атаку до результативного завершення не вдалося. Везіння гостей довго не тривало. Р. Ферейра, маючи у своєму активі автогол, «відзначився» знову – 4:0.

Кінцівку гри команди догравали, не створивши небезпек біля воріт суперника. «Гірники» довели справу до більш ніж впевненої перемоги 4:0, і за підсумком двох матчів із загальним рахунком 6:1 пройшли до наступної стадії Ліги Європи, де жереб українську команду звів із іспанською «Севільєю». Перша гра відбудеться у Львові 28 квітня о 22.05. В іншій півфінальній парі зійдеться англійський «Ліверпуль» із ще одним представником Іспанії – «Вільяреалом».

«Шахтар» – «Брага» – 4:0

Голи: Срна 25 (пен.), Коваленко 50, Р. Ферейра 42, 74 (а.г.)

«Шахтар»: Пятов, Срна, Кучер, Ордець, Ісмаїлі, Степаненко, Малишев, Коваленко (Бернард 86), Марлос (Едуардо 76), Тайсон (Дентіньо 76), Ф. Ферейра.

«Брага»: Магальєс, Болі (Андреа Пінту 77), Джавано, Р. Ферейра, Гойяно, Карлос (Мауріньо 77), Сілва, Жоуе, Вукчевіч, Едуарду (Стоїльковіч 57), Хассан.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах